Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verzorgt clinic voor jonge vluchtelingen

FC Eindhoven verzorgt clinic voor jonge vluchtelingen

Afgelopen woensdag heeft FC Eindhoven een clinic verzorgd voor jonge vluchtelingen uit het AZC Oisterwijk. Ongeveer 30 kinderen werden ontvangen in het Jan Louwers Stadion.

 

De voetbalmiddag was een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), Vluchtelingen Werk Nederland, de Eredivisie, Jupiler League en KNVB.

 

Bij aankomst kregen alle deelnemers een lunchpakket en een shirtje aangeboden. Na de lunch kon de voetbalmiddag beginnen. De kinderen werden verdeeld in groepen en kregen elk één of meerdere spelers als begeleider. Anthony van den Hurk, Christopher Mandiangu, Stijn Lamers, Wouter Verstraaten, Wimilio Vink en Andrei Ionescu waren de begeleiders van de groepjes.

 

Het spellenparcours was verdeeld in vier 'stations', waar de kinderen meerdere voetbalvaardigheden konden testen. Na het parcours werden er wedstrijdjes gespeeld tegen elkaar. Uiteraard werd er nog een groepsfoto gemaakt en mochten de kinderen op de foto met de spelers van de selectie.

 

Het was een geslaagde middag! FC Eindhoven hoopt dat de kinderen een onvergetelijke middag hebben gehad. Na de twee uur durende clinic gingen alle kinderen met een grote glimlach weer richting Oisterwijk.