Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Fc eindhoven verzekert zich na gelijkspel van tweede ronde jupiler play offs

FC Eindhoven verzekert zich na gelijkspel van tweede ronde Jupiler Play-Offs!

FC Eindhoven speelde vanavond de topper tegen de nummer vijf van de Jupiler League, Go Ahead Eagles. Beide ploegen wisten geen doelpunten te maken, maar met dit gelijkspel heeft FC Eindhoven zich wel verzekerd van de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs. Na het behalen van het periodekampioenschap waren deze extra wedstrijden al een zekerheid, maar met deze top 5-klassering mag FC Eindhoven de eerste ronde overslaan.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van centrale verdediger Xandro Schenk, maar met zijn schot van afstand kon hij de goal niet vinden. In de 20e minuut wist Go Ahead Eagles weer gevaarlijk te worden. Na een goede actie van Randy Wolters kon Chiro N’Toko net op tijd zijn schot blokken.

Een minuut later was het weer Wolters met een gevaarlijke voorzet, maar Leon de Kogel kopte deze bal voorlangs. De linksbuiten van Go Ahead Eagles was gevaarlijk in de eerste helft, maar ook zijn schot in de 35e minuut kon Ruud Swinkels tegenhouden.

De grootste kans van de eerste helft was voor Robin van der Meer, maar zijn kopbal werd via-via door Anil Koç van de lijn gehaald. De eerste serieuze kans voor FC Eindhoven kwam van de voet van Sebastiaan de Wilde, maar hij kon zijn voet niet genoeg tegen de bal zetten en deze kans ging dan ook voorlangs. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

De eerste kans van de tweede helft kwam op naam van Gervane Kastaneer. Na een corner van Dario van den Buijs kon hij alleen niet genoeg kracht zetten, waardoor keeper Theo Zwarthoed makkelijk redding brengen.In de 57e minuut was FC Eindhoven via een counter opnieuw gevaarlijk. Jinty Caenepeel kreeg een voorzet van Anil Koç niet onder controle.
Twee minuten later werd Go Ahead Eagles gevaarlijk via Randy Wolters. De voorzet van de linkeraanvaller ging voorlangs. De gasten uit Deventer bleven, net als voor rust, aandringen, maar de Blauw-Witten kregen enkele kansen. Na twee corners direct achter elkaar kon ook Milan Massop koppen, maar hij wist de ban niet te breken. In de slotfase kwam Wimilio Vink een teenlengte te kort om de bal in te tikken.
Beide ploegen konden deze avond niet tot scoren komen, waardoor de 0-0 op het scorebord van het Jan Louwers Stadion bleef staan.

"Er zat vandaag niet meer in", zei trainer Mitchell van der Gaag, die tevreden was met het resultaat, na afloop van de wedstrijd. "Go Ahead Eagles had iets meer overwicht maar uiteindelijk hebben beide ploegen weinig gecreëerd. We worden als team steeds volwassener en we hebben als team zijnde goed verdedigd vanavond."

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Martin Pérez. Gele kaart: Sebastiaan de Wilde (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 2923.

FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Van den Buijs, N'Toko, Massop; Swinnen, Vink (85. Vandeputte), Van Imschoot (62. Ionescu); Caenepeel, Kastaneer, Koç (74. Van Hout).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Vriends, Schenk, Van der Meer; Nieveld, Duits; Van Overbeek (74. Dzepar), Ten Den, De Kogel (39. Van Ewijk), Wolters.

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens