vrijdag 25 augustus 2017

• Fc eindhoven verweert zich kranig tegen sc heerenveen

FC Eindhoven verweert zich kranig tegen SC Heerenveen

Na de nederlaag vorige week tegen Jong PSV nam FC Eindhoven het vandaag in de tweede ronde van de KNVB Beker op tegen de nummer drie van de Eredivisie; sc Heerenveen. FC Eindhoven speelde een goede wedstrijd, maar het waren de bezoekers die al snel op een 0-2 voorsprong kwamen door goals van Younes Namli en Reza. Jinty Caenepeel schoot na een half uur de aansluitingstreffer binnen. In de tweede helft gingen de Blauw-Witten op zoek naar de gelijkmaker, maar deze viel niet meer.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Dit resulteerde niet echt in grote mogelijkheden. FC Eindhoven kwam er een keer gevaarlijk uit, maar de bal belandde uiteindelijk in de handen van Erwin Mulder. Voor SC Heerenveen kon Cavlan uithalen, maar hij deed dat recht in de handen van Ruud Swinkels.
Na twintig minuten spelen kregen de bezoekers een corner, die teruggelegd werd op Younes Namli. De Deen bedacht zich geen moment en haalde uit: 0-1.
Het was de thuisploeg die meteen op zoek ging naar de gelijkmaker. Rai Vloet haalde uit van afstand, maar zijn schot belandde op de vuisten van Mulder. Meteen daarna was er opnieuw een goede aanval van de Blauw-Witten, maar Fries Deschilder gaf de bal net iets achter de vrijstaande Jinty Caenepeel. Een paar minuten later kwam FC Eindhoven er opnieuw goed uit, maar het schot van Fries Deschilder was recht op doelman Erwin Mulder.
Na een half uur spelen kreeg SC Heerenveen de tweede goede kans van de wedstrijd en deze was opnieuw raak. Bij een voorzet van Stefano Marzo kon Reza Ghoochannejhad vrij binnen koppen.
Vijf minuten later was daar de aansluitingstreffer al. Na een goede steekpass werd het schot van Rai Vloet half gered door Erwin Mulder, waarna Jinty Caenepeel het beslissende zetje gaf.

Het begin van de tweede helft was voor SC Heerenveen dat via een schot van Arber Zeneli op de paal meteen gevaarlijk werd. Daarna waren de kansen weer voor de thuisploeg. Een schot van Rai Vloet ging in het zijnet en een na een goede actie van Mart Lieder kon een Jeremiah St. Juste er nog net tussen komen.
FC Eindhoven ging daarna door met het zoeken naar de gelijkmaker. Het kreeg ook kansen, maar invaller Daoud Bousbiba schoot over en Jinty Caenepeel in het zijnet. Vlak voor tijd was Rafael Uiterloo nog dichtbij, maar zijn schot ging net naast.

FC Eindhoven - SC Heerenveen 1-2 (1-2) 20. Younes Namli 0-1, 30. Reza Ghoochannejhad 0-2. 35. Jinty Caenepeel 1-2.  Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof. Gele kaart: Jonathn Rowell, Rai Vloet, Rafael Uiterloo (FC Eindhoven), Younes Namli, Joost van Aken (SC Heerenveen). Aantal toeschouwers: 2615.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, De Silva (87. Van de Velde); Rowell (76. Uiterloo), Vloet, Deschilder; Caenepeel, Alemão (59. Bousbiba), Lieder.
SC Heerenveen: sc Heerenveen: Mulder; Marzo, van Aken, St. Juste, Cavlan; Schaars, Thorsby, Namli (74. Kobayashi); Slagveer (74. Larsson), Ghoochannejhad, Zeneli (89. Veerman).

Fotografie: Thomas Bakker, fototb.nl