zaterdag 29 juli 2017

• Fc eindhoven versterkt zich met anil koc

FC Eindhoven versterkt zich met Anil Koç

Vanaf komend seizoen speelt Anil Koç in het shirt van de Blauw-Witten. De aanvaller heeft vanmiddag een tweejarig contract bij FC Eindhoven getekend.

Koç is geboren in Brussel en heeft zowel de Turkse, als de Belgische nationaliteit. De linksbenige aanvaller kwam uit voor verschillende nationale jeugdelftallen van beide landen. De afgelopen seizoenen stond Koç onder contract bij Standard Luik en was hij op huurbasis actief bij onder andere Charlton Athletic.

Anil Koç: ‘’Bij Standard Luik was de kans op speelminuten aankomend seizoen erg klein. Hier bij FC Eindhoven hoop  ik veel wedstrijden te spelen en ervaring op te doen. Uit de gesprekken blijkt veel vertrouwen vanuit de club naar mij toe. Op het veld wil ik het vertrouwen zo snel mogelijk terugbetalen. Ik wil het aankomende seizen met FC Eindhoven opnieuw een poging doen om te promoveren naar de Eredivisie’’.

Koç: ‘’Het liefst speel ik op de linkerflank waar ik met mijn snelheid goed tot mijn recht kom. Ik zoek mijn tegenstander graag op in een één tegen één situatie, via een individuele actie probeer ik er dan voorbij te gaan’’.

Hans Smulders: ‘’We zijn hartstikke blij met het contracteren van Anil Koç. Het is een groot talent met veel potentie waar we als FC Eindhoven trots op mogen zijn. Bij sommige spelers zie je aan bepaalde bewegingen al dat het een groot talent is, zo’n speler is Anil. Bij FC Eindhoven krijgt hij de juiste begeleiding om zich door te ontwikkelen. Vanaf volgende week is Anil Koç zeker speelgerechtigd’’.