dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven verslaat fc den bosch in tweede helft

FC Eindhoven verslaat FC Den Bosch in tweede helft

In het Jan Louwers Stadion heeft FC Eindhoven vrijdag drie punten weten te pakken tegen FC Den Bosch. In de stromende regen zag het publiek Timothy Durwael en Torino Hunte scoren, die daarmee een 2-0 overwinning veilig stelden. Trainer Jean-Paul de Jong: “We hebben verdiend gewonnen.”

Druilerige eerste helft
De Bosschenaren begonnen fel. Vanaf het begin zette de ploeg van trainer René van Eck de Blauw-Witten flink onder druk. In de zevende minuut kwam Ayrton Statie tot de eerste doelpoging van het duel, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Vijf minuten later was het FC Eindhoven dat dichtbij een goal kwam. Een corner van Branco van den Boomen belandde gevaarlijk in het zestienmetergebied, maar de bal werd uiteindelijk weggewerkt. Een rustigere periode volgde, met minutenlang weinig actie. Jordy Thomassen verbrak die stilte. Hij zag zijn bal zijn gevaarlijke schot voor open doel net langs gaan. Vlak voor rust kreeg FC Eindhoven nog kansen via Branco van den Boomen en Jason Bourdouxhe. Echt gevaar kwam er niet, en de 0-0 bleef in ieder geval nog tot na de rust op het scorebord staan.

Verlossende treffers
Ook in het tweede bedrijf moesten beide teams op gang komen. Na tien minuten was het echter eindelijk zover. Rechtsback Timothy Durwael maakte de openingstreffer in het Jan Louwers Stadion. Hij zag het afstandsschot van zijn linkervoet het net in verdwijnen, achter keeper Kees Heemskerk: 1-0. De bezoekers wisten weinig gevaar te creëren. Verder dan een schot van captain Anthony Lurling, dat een makkelijke prooi voor Muyters bleek, kwam FC Den Bosch niet. Integendeel, vijf minuten voor tijd was het FC Eindhoven dat verder uitloopt. Met een schuiver vanuit een bijna onmogelijke hoek verdubbelde Torino Hunte de score: 2-0. Na de geruststellende tweede treffer kon FC Eindhoven de wedstrijd rustig uitspelen. Een mooie 2-0 overwinning en weer drie belangrijke punten voor de Blauw-Witten.

“Mindere eerste helft, goede tweede helft”
De Jong zag zijn elftal vooral in de eerste helft slordig spelen. “Het leek wel een kopie van vorige week tegen Fortuna Sittard. De eerste helft ging niet goed, daar had FC Den Bosch de overhand. Gelukkig kregen we geen doelpunten tegen”, zegt de oefenmeester. Hij vervolgt: “Na rust werden taken beter ingevuld. We gaven een signaal af, een signaal dat we wilden winnen. We richtten onze energie meer op het voorwaarts druk zetten, en dat leidde tot de 1-0 van Timothy. Ook Torino maakte een mooie treffer. Op basis van de tweede helft mag dan gezegd worden dat we verdiend hebben gewonnen.”

Ook FC Den Bosch-trainer René van Eck vond de overwinning geplaatst. Van Eck: “We wisten dat we tegen een goed voetballende ploeg speelden. Door vanaf het begin druk te zetten probeerden we ze te breken. Dat lukte bijna, maar net niet helemaal. Na een tijdje begonnen we af te zwakken en verkeerde beslissingen te nemen. Het grootste probleem in de tweede helft was dat we duels niet meer wonnen. Uiteindelijk verdiende FC Eindhoven de drie punten.”

FC Eindhoven - FC Den Bosch 2-0 (0-0) 55. Timothy Durwael 1-0, 86. Torino Hunte 2-0. Scheidsrechter: Roel Bensch (België). Aantal toeschouwers: 2085.

FC Eindhoven: Muyters; Durwael, N'Toko, Nieveld, Gunst; Van Son, Deschilder, Van den Boomen (76. Beekmans); Bourdouxhe (70. Hunte), Boere (84. Karg), Sleegers.

FC Den Bosch: Heemskerk; Rutten, Hofstede, Van Huygevoort, Statie; Thomassen, Maguire, Lurling, Belterman; Van der Sande (46. Maatsen), Mols (50. Ceria).

Fotografie: Jan Vroomans

Na afloop van de wedstrijd FC Eindhoven - FC Den Bosch (2-0) bedankten de spelers en staf van FC Eindhoven het publiek