dinsdag 24 oktober 2017

FC Eindhoven verliest van PSV: 4-0

FC Eindhoven heeft de strijd om de Lichtstadcup met PSV met 4-0 verloren. PSV was duidelijk een maatje te groot. Doelpunten werden gemaakt door Luuk de Jong (2x), Jürgen Locadia en een eigen doelpunt.

In de derde minuut was het al raak. Een voorzet van Luciano Narsingh werd ingeknikt door spits Luuk de Jong. FC Eindhoven begon nerveus aan de wedstrijd, want PSV zette vroeg druk en de Blauw-Witten hadden het er lastig mee. Na de tegentreffer leek het nerveuze er vanaf te zijn en kreeg FC Eindhoven enkele corners. In de 22ste minuut leverde dat de eerste kans op voor FC Eindhoven. Een uitstekende voorzet van Maxime Gunst kwam voor de voeten van Roald van Hout, die de bal volledig fout raakte. De bal vloog ruim over.

FC Eindhoven kreeg grip op de wedstrijd en kon via een gevaarlijke vrije trap van Roald van Hout bijna de gelijkmaker maken. PSV werd gevaarlijk via Adam Maher en Davy Pröpper.  De beste kansen waren voor Luciano Narsingh, hij trof voor de rust de paal en keeper Ruud Swinkels. Aan het eind van de tweede helft was PSV weer duidelijk de sterkere partij en dat leverde de tweede goal op voor Luuk de Jong. Hij stond na een assist van Davy Pröpper volledig vrij en maakte het uitstekend af met een schot in de bovenhoek. Enkele minuten later lag er weer veel ruimte achter de verdediging en was het 3-0. Chiró N’Toko tikte de bal in eigen doel. Vlak voor rust kon FC Eindhoven iets terug doen, want Jari Vandeputte had alle ruimte. Maar de Belg bleef niet koel voor de goal en schoot over het doel van Remko Pasveer. Het werd een kansenfestijn, Jeffrey Bruma kopte aan de andere kant vervolgens op de lat. Bij rust stond het 3-0.

Na rust had Jari Vandeputte weer kunnen scoren. Echter pakte doelman Remko Pasveer in twee instanties de bal. PSV domineerde de tweede helft en wist in de 65e minuut te scoren. De bal ging diep op invaller Jürgen Locadia, die was net eerder bij de bal dan de andere invaller Chiel Kramer: 4-0. De tweede helft was er geen spektakel meer in het volle Philips Stadion. FC Eindhoven kon, ondanks enkele wissels, geen vuist meer maken tegen de landskampioen. PSV wisselde bijna het volledige team en kreeg nog kansjes via Steven Bergwijn en Jürgen Locadia. Na 90 minuten floot scheidsrechter Christiaan Bax af en kreeg PSV de Lichtstadcup overhandigd.

Na afloop reageerde trainer Mitchell van der Gaag in de persconferentie. ‘’Voor veel jongens was het de eerste keer in zo’n stadion met dit aantal toeschouwers. Ze waren de eerste tien minuten onder de indruk, daarna hebben we enigszins de schroom van ons afgegooid. We hadden enkele doelstellingen voor deze wedstrijd en het was bij fases niet onaardig. We hebben hoog druk gezet, omdat we dat in de competitie ook willen.  Als dat dan niet meer lukt, gaat het heel snel. Uiteindelijk hebben we ons niet beloond, want we kregen (met o.a. Jari Vandeputte) onze kansen. We hebben nul punten verloren, morgen gaan we weer verder.’’

PSV – FC Eindhoven 4-0 (3-0). Doelpunten: Luuk de Jong (2x), Eigen doelpunt (N’Toko), Jürgen Locadia.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels (60. Kramer); De Wilde, N’Toko, Rossen (46. Van den Buijs), Gunst (60. Bourdouxhe); Horsten (72. Massop), Swinnen, Van den Broek(46. Koc, testspeler); Van Hout, Boere (78. Dos Santos), Vandeputte(71. Vink) .

Fotografie: John Claessens