zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest van efficient almere city fc 0 2

FC Eindhoven verliest van efficiënt Almere City FC: 0-2

Vrijdagavond 31 augustus stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Almere City FC kwam op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Almere City FC won de wedstrijd met 0-2 door doelpunten van Niek Vossebelt en Andreias Calcan.
 

Net na de aftrap kreeg Jarno Janssen de eerste kans voor FC Eindhoven. Zijn kopbal uit de corner van Branco van den Boomen ging net naast. In het kwartier wat daarop volgde had FC Eindhoven veelal de bal, maar ontstonden er geen grote kansen voor beide ploegen. 
In de twintigste minuut kreeg Almere City FC de eerste kans van de wedstrijd. Ruud Swinkels kon het schot van linksback Moustapha Seck makkelijk verwerken.
Vijf minuten later kreeg FC Eindhoven wederom een grote kans uit een corner. Ditmaal kopte Siebe Van der Heyden recht op keeper Timo Plattel af. Ook in de rebound wisten de Blauw-Witten niet tot score te komen via Marcelo Lopes.
In de veertigste minuut werd Alvin Daniels diep gestuurd met een lange bal van achteruit. Nadat hij zich knap voorbij de laatste linie van de uitploeg had geknokt schoot hij over. Even later speelde Elton Kabangu zich knap vrij. Zijn schot vanaf de linkerkant van de zestienmeter ging snoeihard tegen de paal. De bal kwam zo hard terug van de paal dat Marcelo Lopes de rebound niet wist te benutten. 


Net na rust kreeg Marcelo Lopes een grote kans op aangeven van aanvoerder Branco van den Boomen. De inzet van de Portugese rechtsbuiten ging net voorlangs. Vijf minuten na rust kreeg Almere City FC een grote kans uit een vrije trap. De vrije trap van Youri Loenen ging via de paal en Ruud Swinkels naast. Uit de corner die vervolgens werd gegeven scoorde Almere City FC alsnog door een goede kopbal van Niek Vossebelt. 
Even later kreeg FC Eindhoven een gigantische kans via Alessio Carlone. Augustine Loof behield goed het overzicht met een pass op de middenvelder, maar de inzet van Alessio Carlone was echter te zwak en hobbelde naast. Een paar seconden later kregen de Blauw-Witten weer een grote kans, ditmaal via Augustine Loof. Zijn harde knal werd geblokt door de verdediging van de uitploeg.
Waar FC Eindhoven de kansen liet liggen was Almere City FC dodelijk voor de goal. Andreias Calcan schoot in de 59e minuut van de tweede helft de 0-2 binnen, na goed doorkoppen van Niek Vossebelt. Zeventien minuten voor tijd ontving Alvin Daniels zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Hij moest het veld met rood verlaten na een overtreding op de middenlijn. 
Na de rode kaart werd Almere City FC nog een paar keer gevaarlijk, dit leidde echter niet tot een doelpunt van de uitspelende ploeg. Aan het einde van de wedstrijd maakte Niels Raaijmakers zijn debuut voor FC Eindhoven, hij viel in voor Charni Ekangamene.  


Volgende week vrijdag staat de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma.  FC Eindhoven gaat op bezoek in Rotterdam bij Sparta Rotterdam. Voor deze wedstrijd zijn nog tickets beschikbaar, die te vinden zijn op: fceuitkaarten.nl.

 


FC Eindhoven – Almere City FC 0-2 (0-0) 51. Niek Vossebelt 1-0, 59. Andreias Calcan 2-0. Scheidsrechter: Laurens Gerrets. Rode kaart: 73. Alvin Daniels (2x geel). Gele kaart: Siebe Van der Heyden, Alvin Daniels, Jarno Janssen, Ruud Swinkels (FC Eindhoven), Andreias Calcan (Almere City FC).


FC Eindhoven: Swinkels, Van der Heyden, Ekangamene (90. Raaijmakers), Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone (86. De Rooij), Van den Boomen, Loof, Lopes, Janssen.
Almere City FC: Plattel, Van Vlerken, Hammouti, Receveur, Vossebelt, Kip (61. Ahannach), Mirani, Seck, Calcan (76. Luckassen), Loen, Meijer (69.Soleri). 

 

Fotografie: Soccrates Images