vrijdag 20 oktober 2017

• Fc eindhoven verliest twee keer in vijf dagen tijd

FC Eindhoven verliest twee keer in vijf dagen tijd

FC Eindhoven heeft vrijdagavond tegen FC Oss voor de tweede keer in vijf dagen tijd verloren. De grote man aan de kant van FC Oss was Tom Boere. De oud-speler van FC Eindhoven scoorde twee keer. Via Mart Lieder deed FC Eindhoven iets terug, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Trainer Ricardo Moniz had voorafgaand aan het treffen met FC Oss zijn elftal behoorlijk op de schop gegooid. De oefenmeester begon met maar liefst vier anderen aan de aftrap ten opzichte van de wedstrijd tegen Achilles’29. Zo startte Ivo Rossen met Civard Sprockel in het hart van de verdediging en schoof aanvoerder Dario van den Buijs door naar het middenveld. Alemão verving de geschorste Rafael Uiterloo en Augustine Loof nam de rechtsbackpositie over van Thomas Horsten.

FC Eindhoven en FC Oss begonnen beiden vrij voortvarend aan de wedstrijd. Dat aanvallende voetbal leverde al gauw enkele mogelijkheden voor beide doelen op. Zo stuitte spits Tom Boere op FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels en kon ook Alemão de openingstreffer niet voor zijn rekening nemen.
In de 14e minuut kreeg FC Oss een strafschop na hands van Sprockel. De penalty werd eenvoudig benut door Boere. Nog geen tien minuten later werd een steekbal van Alemão niet goed beoordeeld door spits Mart Lieder. De bal zeilde naast het doel van doelman Jordy Deckers. Het spel golfde op en neer, maar dat resulteerde niet in echte kansen. Justin Mathieu kreeg later echter wel de opgelegde mogelijkheid om de score voor de bezoekers te verdubbelen, maar hij vond doelman Swinkels op zijn weg.
Vlak voor het rustsignaal leek FC Oss een tweede penalty te krijgen, maar de pijlsnelle Justin Mathieu ontving een gele kaart wegens een vermeende schwalbe. FC Eindhoven kwam goed weg. Met een 0-1 tussenstand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Ivo Rossen werd in de rust gewisseld voor Jari Vandeputte. Dario van den Buijs zakte weer naar zijn favoriete positie, links centraal in de verdediging, en Vandeputte bezette de linkerflank. Direct na rust liep Mart Lieder recht op doelman Deckers af, maar de spits aarzelde te veel waardoor de FC Oss-goalie eenvoudig redding kon brengen.
Na een klein uur spelen kreeg FC Oss de kans op de 0-2. Een goede voorzet van doelpuntenmaker Tom Boere werd ternauwernood door Dario van den Buijs verwerkt tot corner, voordat de inlopende Justin Mathieu de tweede voor FC Oss kon aantekenen.
Enkele minuten later bracht Tom Boere de stand op 0-2. De topscorer van de Jupiler League drukte oog in oog met doelman Swinkels koeltjes af.
Slechts zeven minuten later zorgde topscorer Mart Lieder voor de aansluitingstreffer; 1-2. Direct na de 1-2 was diezelfde Lieder dichtbij de 2-2, maar zijn kopbal ging net naast. Na de aansluitingstreffer kropen de Blauw-Witten logischerwijs wat meer uit hun schulp en joeg het op de 2-2. Onder andere Jari Vandeputte en Rai Vloet waren dichtbij, maar zij zagen hun pogingen naast gaan of worden gekeerd door Jordy Deckers.
Ook in de toegevoegde vier minuten extra tijd konden de Blauw-Witten geen potten breken en eindigde het duel in een troosteloze 1-2 nederlaag.

FC Eindhoven - FC Oss 1-2 (0-1) 14. Tom Boere 0-1 (strafschop), 61. Tom Boere 0-2, 69. Mart Lieder 1-2. Scheidsrechter: Joey Kooij. Gele kaart: Civard Sprockel, Jinty Caenepeel (FC Eindhoven), Justin Mathieu, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik (FC Oss). Aantal toeschouwers: 2412.

FC Eindhoven: Swinkels; Loof (81. Horsten), Sprockel, Rossen (46. Vandeputte), Gunst; Deschilder (84. Van de Velde), Van den Buijs; Caenepeel, Alemão, Lieder, Vloet.
FC Oss: Deckers; Jansen, De Braal, Van den Herik, Piqué (67. Statie); Kivuvu, Celik, Kamaci; Bakx (78. Falkenstein), Boere, Mathieu (88. Balk).

Fotografie: Johan Manders en Mark van Schijndel