vrijdag 26 oktober 2018

• Fc eindhoven verliest trainingskampduel met fc den bosch

FC Eindhoven verliest trainingskampduel met FC Den Bosch

FC Eindhoven heeft vanmiddag een oefenwedstrijd verloren tegen FC Den Bosch. Op het trainingskamp van Sint-Michielsgestel werd met 2-3 verloren. De wedstrijd was onaangekondigd vanwege veiligheidsredenen.

Na ruim tien minuten kwam het team van Wilfred van Leeuwen op voorsprong door een doelpunt van Mart Lieder. Een hoekschop van aanvoerder Branco van den Boomen werd het doel ingewerkt. Beide teams begonnen met een sterke basis. Zo ook tegenstander FC Den Bosch, dat na een half uur op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Dennis Kaars. De spits kopte de bal subtiel over doelman Ruud Swinkels. Nog voor de rust konden de Bosschenaren op voorsprong komen via een strafschop, maar Swinkels wist deze opnieuw te stoppen.

Na rust deden Abdelmalek El Hasnaoui en Rodney Klooster mee bij FC Eindhoven, zij trainden de afgelopen week ook al mee met de selectie. Na de rust waren er kansen aan beide kanten. FC Den Bosch raakte de paal, Dennis Van Vaerenbergh en Elton Kabangu hadden mogelijkheden voor FC Eindhoven.

Het was Sven Blummel die de wedstrijd besliste in het voordeel van FC Den Bosch. Met twee doelpunten, waarvan de eerste een beauty (stiftje over Thomas Hooyberghs), zorgde hij voor een 1-3 achterstand. Een strafschop van Branco van den Boomen leverde de eindstand van 2-3 op. FC Eindhoven traint zaterdagochtend nog eenmaal op het trainingskamp in Sint Michielsgestel en ‘reist’ daarna weer af naar Eindhoven om daar de voorbereiding richting het thuisduel met FC Emmen voort te zetten.

FC Eindhoven – FC Den Bosch 2-3 (1-1): 1-0 Lieder; 1-1 Kaars; 1-2 Blummel; 1-3 Blummel; 2-3 Van den Boomen.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels (46. Hooyberghs); Loof (46. Klooster), De Wilde (46. Kortstam), Matthys, Gunst; Van den Boomen, Swinnen, Van Landschoot (46. El Hasnaoui); Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh.