vrijdag 22 september 2017

FC Eindhoven verliest opnieuw: 3-1

FC Eindhoven heeft zichzelf vrijdagavond een slechte dienst bewezen. Op bezoek bij laagvlieger Jong FC Utrecht ging de ploeg van Ricardo Moniz met 3-1 onderuit. Rai Vloet maakte de enige treffer voor de Blauw-Witte formatie.

Op Sportpark De Westmaat stond Leonardo Vitor Santiago voor het eerst op het wedstrijdformulier. Ricardo Moniz koos ervoor om nog niet met hem te starten, maar met onder meer Kyle de Silva op linksbuiten. Na zeven minuten was het echter al 1-0 voor Jong FC Utrecht. Via de linkerflank werd de thuisploeg gevaarlijk en Dani van der Moot kon vrij intikken. Een valse start voor de Blauw-Witten.
In de dertiende minuut werd de eerste kans van FC Eindhoven genoteerd. Rai Vloet schoot met een volley over. Na 24 minuten combineerde de thuisploeg door de verdediging van FC Eindhoven. Odysseus Velanas kwam vervolgens één-op-één met Ruud Swinkels en maakte met een prachtige stift de 2-0. Wat tevens de ruststand in Spakenburg was.

Na rust greep Ricardo Moniz in door Leonardo en Tibo van de Velde erin te zetten. De eerste acties van Leo waren direct succesvol. Rai Vloet zorgde al snel na de thee, na aangeven van Leonardo, voor de aansluitingstreffer. Een van richting veranderd afstandschot belandde in het net. Rai Vloet nam het initiatief over op het middenveld. Hij was enkele malen gevaarlijk van afstand en in de combinatie.
Toch was het weer Jong FC Utrecht dat het doelpunt wist te maken. Nick Venema maakte de derde treffer voor de thuisploeg. Daarna probeerden de Blauw-Witten het nog wel, maar kon geen moment meer aanspraak maken op een comeback. Plaatsing voor de Jupiler Play-Offs wordt een steeds lastiger verhaal, een overwinning in de volgende wedstrijd lijkt cruciaal daarin. FC Eindhoven treft dan in eigen huis FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 3-1 (2-0) 8. Dani van der Moot 1-0, 24. Odysseus Velanas 2-0, 49. Rai Vloet 2-1, 72. Nick Venema 3-1. Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Rick van der Meer, Jelle de Lange (Jong FC Utrecht), Tibeau Swinnen, Maxime Gunst (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 654.

Jong FC Utrecht: Meendering, Abena, De Lange, Van der Meer, Mulder, Van der Moot, Boukhari, Peijnenburg, Velanas (70. Tesselaar), Moore, Venema (88. Van Eijk).
FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Swinnen (77. Rowell), Vloet; Vandeputte (46. Van de Velde), Uiterloo (46. Leonardo), Lieder, De Silva.

Fotografie: Pro Shots | Martijn Buskermolen