zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest ook op het kasteel

​FC Eindhoven verliest ook op Het Kasteel

Vrijdagavond 7 september stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven ging op bezoek bij Sparta Rotterdam op Het Kasteel, waar om 20.00 uur werd afgetrapt. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de Spartanen door doelpunten van Royston Drenthe en Adil Auassar.

 

Net na de aftrap werd FC Eindhoven voor het eerst gevaarlijk in de wedstrijd. Siebe Van der Heyden kopte een corner van aanvoerder Branco van den Boomen over. In de aanval daarna werd Sparta gevaarlijk door een matige inspeelpass van Siebe Van der Heyden. De Belg maakte zijn fout zelf goed door Lars Veldwijk van het scoren af te houden.
Even later werd Sparta gevaarlijk via Mohamed Rayhi, zijn schot werd ternauwernood geblokt door de verdediging van de Blauw-Witten. In de 22e minuut kregen de Rotterdammers een vrije trap op de rand van de zestienmeter, Gregor Breinburg schoot de vrije trap via de Eindhovense muur over.
Sparta-spits Lars Veldwijk kreeg in de 29e minuut een levensgrote kans. Zijn inzet ging net naast, tot opluchting van de meegereisde Eindhovense fans.
Tien minuten later kregen de Spartanen weer een grote kans. Ditmaal schoot Mohamed Rayhi met links over nadat hij naar binnen was gekomen vanaf de rechterkant. 

 

Net na rust kreeg debutant Elisha Sam de bal voor de voeten na een fout van Roy Kortsmit. De keeper van Sparta herstelde zijn fout door de inzet van de spits te stoppen.
Een kwartier na rust kwam Sparta weer goed weg toen Elisha Sam net niet bij de bal kon na een voorzet van Elton Kabangu.
Even later werd Sparta voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft. Mohamed Rayhi schoot met links in de handen van keeper Ruud Swinkels.
In de 70e minuut was FC Eindhoven gevaarlijk via Branco van den Boomen. De vrije trap van de aanvoerder werd gekeerd door keeper Roy Kortsmit. In de tegenstoot kreeg Sparta Rotterdam een goede kans via Halil Dervisoglu, zijn schot ging voorlangs.
Drie minuten later was het wel raak voor de Spartanen. Royston Drenthe schoot de bal vanuit een moeilijke hoek knap binnen na een goede bal van Gregor Breinburg. Even later keek FC Eindhoven tegen een 2-0 achterstand aan. Adil Auassar kopte de bal steenhard binnen uit een corner. Vlak voor tijd kreeg Sparta nog een kans via Mohamed Rayhi, zijn inzet werd gekeerd door Ruud Swinkels.
Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Levan Jordania zijn debuut voor FC Eindhoven. 

 

Volgende week vrijdag, 14 september, gaan de Blauw-Witten vol voor de eerste punten als MVV Maastricht op bezoek komt in Eindhoven. Voor deze wedstrijd zijn tickets beschikbaar die te vinden zijn op: fc-eindhoven.nl/tickets

 

Sparta Rotterdam – FC Eindhoven 2-0 (0-0) 74. Royston Drenthe ,80. Adil Auassar. Scheidsrechter: Martin Pérez. Gele kaart: Siebe Van der Heyden, Elisha Sam, Marcelo Lopes, Augustine Loof (FC Eindhoven). Royston Drenthe (Sparta Rotterdam). Toeschouwers: 8.823

 

Sparta Rotterdam: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Auassar, Drenthe, Vriends, Spierings, Breinburg (75. Brute), Veldwijk (69. Alhaft), Rayhi, Dervisoglu (86. Verhaar).
FC Eindhoven: Swinkels, Van der Heyden, Essikal, Kabangu, Van den Boomen (81. De Rooij), Bourard (90+2. Jordania), Loof, Lopes (70. Ekangamene), Sam, Janssen, Idzes.Fotografie: Soccrates Images