vrijdag 20 oktober 2017

• Fc eindhoven verliest onnodig van fc den bosch

FC Eindhoven verliest onnodig van FC Den Bosch

Na het bekersucces van afgelopen dinsdag speelde FC Eindhoven vrijdag een competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch. FC Eindhoven wist niet voor de derde keer te winnen deze week. In het Jan Louwers Stadion won FC Den Bosch, tegen de verhoudingen in. Het werd 0-1.

Wilfred van Leeuwen stuurde dezelfde elf spelers het veld als tegen RKC in Waalwijk. Maxime Gunst, Alessio Carlone en Dennis Van Vaerenbergh kregen tegen Sparta Nijkerk nog speeltijd maar moesten tegen FC Den Bosch genoegen nemen met een plek op de reservebank.
De eerste echte mogelijkheid was voor FC Den Bosch. Een vrije trap van oud-Blauw-Witter Jens van Son leverde zijn ploeg niks op. Na ruim een kwartier spelen kreeg ook FC Eindhoven een grote kans. Elton Kabangu speelde de bal de zestien in naar Mart Lieder, die de bal klaarlegde voor Tibeau Swinnen. FC Den Bosch-keeper Nick Leijten wist de harde uithaal maar net over de lat te tikken.
Vervolgens kopte Mart Lieder naast na een vrije trap van Branco van den Boomen.
In de 22e minuut wist FC Den Bosch de score te openen. Sven Blummel schoot raak via een van richting veranderd schot. FC Den Bosch bleef gevaarlijk en Thomas Horsten kon een schot van Oussama Bouyaghlafen blokken.
Enkele minuten later schoot Tarik Kada net langs het doel van de Bosschenaren na een mooie actie vanaf de rechterkant.

Na de pauze ging FC Eindhoven opzoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde onder andere in twee schoten van Mart Lieder, maar beide schoten waren zonder succes. Daarna schoot Elton Kabangu in het zijnet na een pass van Mart Lieder.
Aan de andere kant moest Ruud Swinkels reddend optreden na een schot van Jens van Son.
Met ruim een uur op de klok kon Jellert Van Landschoot uithalen. Zijn schot ging rakelings over het vijandige doel. Daarna vergat FC Den Bosch om de 0-2 te maken. Ruud Swinkels zat mis na een lange bal van achteruit, maar Sven Blummel schoot de bal naast het lege doel. Branco van den Boomen kreeg vervolgens een uitgelegen mogelijkheid via een vrije trap. Zijn schot kon gepakt worden door Nick Leijten. In de aanval daarna schoot Kyle De Silva, die net daarvoor inviel, over het doel van de Bossche doelman.
In de slotfase van de wedstrijd bleef FC Eindhoven kansen krijgen. Zo kreeg invaller Alessio Carlone een kopkans, hij kon de bal net niet genoeg richting geven. Ook na een heuse scrimmage met meerdere schoten richting het doel van FC Den Bosch wilde de bal er maar niet in. Aan de andere kant moest Sebastiaan De Wilde de bal van de lijn weghalen na een counter van de Bosschenaren.
FC Eindhoven kreeg in de blessuretijd nog enkele corners maar wist de gelijkmaker niet te maken.

Volgende week spelen onze Blauw-Witten een uitwedstrijd tegen Jong AZ, deze wedstrijd wordt gespeeld in Zaandam.

FC Eindhoven – FC Den Bosch 0-1 (0-1) 22. Sven Blummel 0-1. Scheidsrechter: Lothar D’Hondt. Gele kaart: Tarik Kada (FC Eindhoven), Jordy van der Winden, Jens van Son (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2263
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten (74. Carlone), De Wilde, Matthys, Van Landschoot; van den Boomen, Deschilder, Swinnen (82. Thomas); Kada (59. De Silva), Lieder, Kabangu.
FC Den Bosch: Leijten, Biemans, van Son, Blummel, Vossebelt, Kaars (60. van de Sande), Mert (84. Andersson), Kersten, van der Winden, Bouyaghlafen (68. Azizov), Deijl.

Fotografie: Johan Manders