vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven verliest oefenwedstrijd van het belgische kvc westerlo 0 1

FC Eindhoven verliest oefenwedstrijd van het Belgische KVC Westerlo: 0-1

FC Eindhoven speelde dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Na de winst op SV Deurne afgelopen zaterdag, werd er nu verloren. De tegenstander in het Jan Louwers Stadion was de Belgische eersteklasser KVC Westerlo. Het enige doelpunt van de wedstrijd was een eigen doelpunt van Ivo Rossen.

De hittegolf was inmiddels achter de rug, dus de temperaturen waren goed te doen op de tribunes in het Jan Louwers Stadion. De aanwezige supporters zagen dat Chiró N’Toko, net als in de oefenwedstrijd tegen SV Deurne, de aanvoerdersband om zijn arm had bij het begin van de wedstrijd. De Blauw-Witten namen het op tegen KCV Westerlo, het team van de Nederlandse hoofdtrainer Harm van Veldhoven.

De wedstrijd begon afwachtend met kleine kansjes van de teams over en weer. Na 20 minuten lag de bal dan toch in het doel bij FC Eindhoven. Ivo Rossen, de verdediger van de Blauw-Witten, gleed de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman Ruud Swinkels.

Ook de tweede helft zorgde voor weinig spanning bij de supporters. Het spel werd gespeeld op het middenveld en er werd nauwelijks voor het doel gevoetbald. Veel spelers mochten minuten maken van trainer Mitchell van der Gaag. Alleen Ivo Rossen, Tibeau Swinnen en Miguel Lopes bleven 90 minuten op het veld staan. In de slotfase van de wedstrijd kon de eerste kans van de tweede helft pas genoteerd worden. De kans was voor de Belgen. De inzet van Mohammed Alouad werd goed gekeerd door doelman Joris van Gerwen. Daarmee eindigt de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen in een 0-1 nederlaag voor FC Eindhoven.

Aanstaande zaterdag, op 11 juli, staat de volgende oefenwedstrijd gepland voor FC Eindhoven. De Blauw-Witten nemen het dan op tegen UNA, dat uitkomt in de topklasse. Om 17:00 uur zal er afgetrapt worden op Sportpark Zeelst in Veldhoven.

Na de oefenwedstrijd vertrekt FC Eindhoven op trainingskamp naar Slowakije. Op dinsdag 14 juli speelt FC Eindhoven tegen Slovacko, een team uit de Tsjechische hoogste divisie. Op donderdag 14 juli staat er een oefenwedstrijd tegen een selectie van AS Trencin op het programma. Vrijdagochtend zal de selectie weer terug zijn in Nederland.

FC Eindhoven – KVC Westerlo  0-1 (0-1) 20. Ivo Rossen (E.D.) 0-1

FC Eindhoven: Swinkels (64. Van Gerwen); De Wilde (78. Verstraaten), N'Toko (64. Van den Buijs), Rossen, Gunst (46. Massop); Swinnen, Horsten (64. Vink), Vandeputte (70. Lamers) ; Junior (64. Hodzic), Boere (78. Van der Struis), Lopes.

KVC Westerlo: Van Langendonck (46. Van Hout); Apau, Daems, Petkovic (64. Trompet), Annys (64. Mustoe), Koffi (78. Handzic), De Ceulaer (64. MacDonald), Schuermans, Schouterden, Molenberghs (Alouad), Cools.