vrijdag 15 december 2017

• Fc eindhoven verliest oefenwedstrijd nipt van nec nijmegen

FC Eindhoven verliest oefenwedstrijd nipt van N.E.C. Nijmegen

FC Eindhoven heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen nipt verloren. Op het veld van Topklasser De Treffers werd het 1-0 voor het team van Ernest Faber. Joey Sleegers was de enige doelpuntenmaker in Groesbeek.

N.E.C. Nijmegen speelde met enkele bekende namen als, Jeffrey Leiwakabessy, Navarone Foor, Mohamed Rayhi en Joey Sleegers. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen nog in het Blauw-Witte shirt, op huurbasis van Feyenoord. De Nijmegenaren begonnen de wedstrijd iets sterker dan FC Eindhoven. Dit leverde na 20 minuten spelen de eerste kans voor de wedstrijd op voor Mohamed Rayhi, hij schoot de bal echter voorlangs. Na een halfuur spelen kwam N.E.C. op voorsprong door een goal van Joey Sleegers. Na de combinatie schoof hij de bal achter Ruud Swinkels. Na de 1-0 kwam FC Eindhoven beter in het spel, dit leverde enkele kleine kansen op, maar gescoord werd er niet. Ruststand 1-0.

De eerste echte kans in de tweede helft was voor FC Eindhoven, vanaf de rechter kant schoot Roald van Hout de bal voorlangs. De volgende kans in de wedstrijd was voor N.E.C. De in de rust ingevallen Joris van Gerwen wist knap redding te brengen op een kopbal van Sleegers. Een kwartier voor tijd was er nog een goed schot van Mandiangu, maar keeper Van Duin wist knap redding te brengen. FC Eindhoven zette nog een keer aan, maar wist het net niet te vinden. Zo eindigde de oefenwedstrijd in het voordeel van N.E.C.

Opstelling N.E.C. Nijmegen: Kirsten (46. Van Duin), Golla (46. Sturing), Buysse (75.Van Eijden), Lundholm (53. Limbombe) , Breinburg (46. Amaarouk), Sleegers, Kane (Woudenberg), Roman, Rayhi, Foor (46. Ritzmaier), Leiwakabessy.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels (46. Van Gerwen), Van den Buijs, Horsten (46. Iordanescu), Boere (46. van Hout), Vandeputte (53. Lamers), Koç, Swinnen (53. Verstraaten), De Wilde, Dos Santos (53. Van Imschoot), Vink, Mandiangu.