zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest na vroege rode kaart 1 2

FC Eindhoven verliest na vroege rode kaart: 1-2

In de dertiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Eindhoven het thuisduel tegen SC Telstar met 1-2 verloren. De Eindhovenaren speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met een man minder doordat Elton Kabangu al vroeg in de eerste helft een directe rode kaart kreeg. 


De eerste kans van de wedstrijd was direct raak. Het was Telstar dat in de tiende minuut op voorsprong kwam in de ‘klassieker’ van de Eerste Divisie. Jasper van Heertum schoot de bal laag in de hoek na een voorzet van Terell Ondaan. De eerste mogelijkheid van FC Eindhoven ging er ook bijna in. Elisha Sam kopte de bal tegen de paal na een goede voorzet van Elton Kabangu. 
Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Alvin Daniëls scoorde op aangeven van aanvoerder Branco van den Boomen uit een corner. De aanvaller maakte daarmee zijn tweede doelpunt van het seizoen. 
In de 24ste minuut van de wedstrijd werd Kyle Scott hard geraakt door Elton Kabangu in een duel om de bal. Scheidsrechter Freek van Herk aarzelde niet en stuurde de Belg met een directe rode kaart van het veld.
Na de rode kaart had de thuisploeg het lastig en was het vooral tegenhouden in het restant van de eerste helft. In de blessuretijd kwam Telstar voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Jasper van Heertum kon zo binnenschieten nadat hij de bal zo in zijn voeten kreeg. 


Na rust was het spelbeeld hetzelfde als aan het einde van de eerste helft. FC Eindhoven kwam de eigen helft bijna niet meer af. Adham El Idrissi zorgde voor het eerste gevaar in het tweede bedrijf, hij raakte de paal na een goede combinatie met Terell Ondaan. 
FC Eindhoven moest het vooral hebben van de tegenstoot. Bij vlagen lukte het de thuisploeg ook om gevaarlijk te worden. Elisha Sam zorgde voor het eerste gevaar van FC Eindhoven in de tweede helft. De spits schoot in de handen van keeper Wesley Zonneveld na een goede individuele actie. Even later kregen de Eindhovenaren weer een aardige kans toen Branco van den Boomen mocht aanleggen voor een vrije trap. De inzet van de aanvoerder verdween echter net naast de goal. 
In de slotfase van de wedstrijd ging trainer David Nascimento met het inbrengen van Jarno Janssen ‘alles of niets’ spelen. Ondanks een aantal hachelijke momenten in het strafschopgebied van de uitploeg lukte het FC Eindhoven niet meer om de gelijkmaker te maken.


Volgende week gaat FC Eindhoven op bezoek bij FC Dordrecht. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fceuitkaarten.nl.


FC Eindhoven – SC Telstar 1-2 (1-2) 10. Jasper van Heertum 0-1, Alvin Daniëls 1-1, 45+2. Jasper van Heertum 1-2. Scheidsrechter: Freek van Herk. Rode kaart: 24. Elton Kabangu (FC Eindhoven). Gele kaart: Siebe Van de Heyden, Branco van den Boomen (FC Eindhoven), Anass Najah, Sven van Doorm (SC Telstar). Aantal toeschouwers: 2008.


FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Loof, Van der Heyden, Ekangamene (45. Klooster), Van den Boomen, Idzes (77. Bourard), Lopes (84. Janssen), Daniëls, Kabangu, Sam.
SC Telstar: Zonneveld, Van Huizen, Brito, Cabral, Van Heertum (74. Sno), Springer, Najah (45. Van Doorn), Korpershoek, Scott (83. Lynen), El Idrissi, Ondaan. 

 

Fotografie: Johan Manders