vrijdag 05 mei 2017

• Fc eindhoven verliest met 3 1 in volendam

FC Eindhoven verliest met 3-1 in Volendam

FC Eindhoven is er niet in geslaagd de goede start van het nieuwe jaar een vervolg te geven. In de uitwedstrijd bij FC Volendam gingen de Blauw-Witten met 3-1 onderuit. Hoewel Uiterloo kort na rust nog zorgde voor een voorsprong, kwam de ploeg van Ricardo Moniz de doelpunten van Kevin Visser en twee keer Joey Veerman niet meer te boven.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg FC Eindhoven de kans om de score te openen. De kopbal van Tibo van de Velde werd bij de tweede paal van de lijn gehaald. Daarna volgde een fase van aftasten voor beide ploegen. Dit zorgde voor weinig kansen in de openingsfase. In de 25e mocht Rai Vloet aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot belandde recht in de handen van keeper Hobie Verhulst. Hierna ontstond er voor beide ploegen meer ruimte en golfde het spel op en neer. Dit resulteerde onder meer in een levensgrote kans voor Bert Steltenpool in de 34e minuut. De Volendam-spits schoot een voorzet van dichtbij hoog over het doel van Ruud Swinkels.

Meteen na rust kwamen de Blauw-Witten op voorsprong. Rafael Uiterloo brak door en faalde niet oog in oog met keeper Verhulst. De spits schoof de bal beheerst in de rechterhoek. Ondanks dat FC Eindhoven meer grip leek te krijgen op de wedstrijd kwam Volendam in de 54e minuut langszij. Een diagonaal schot van Kevin Visser ging via de binnenkant van de paal in het doel van Ruud Swinkels.
Drie minuten later was het weer raak voor de Volendammers. Joey Veerman mocht vrij uithalen vanaf rand zestien en liet deze kans niet onbenut: 2-1. In een poging de wedstrijd weer om te keren bracht Ricardo Moniz met Daoud Bousbiba en Kyle De Silva twee verse krachten in het veld. Via een kopbal van Rai Vloet kreeg FC Eindhoven de kans om de stand weer gelijk te trekken. Hij kopte echter over.
In de 72ste minuut was het opnieuw Joey Veerman met de beslissing in de wedstrijd. Hij kapte knap zijn tegenstander uit en zorgde voor de 3-1. Daarna kreeg Volendam de wedstrijd volledig in handen en kreeg men zelfs nog enkele kansen om de score verder uit te breiden. Via kansen van Dario van den Buijs (vrije trap), Thomas Horsten en Tibeau Swinnen slaagde FC Eindhoven er in de slotfase niet meer in de spanning in de wedstrijd terug te brengen.

FC Volendam - FC Eindhoven 3-1 (0-1) 47. Rafael Uiterloo 0-1, 55. Kevin Visser 1-1, 58. Joey Veerman 2-1, 73. Joey Veerman 3-1. Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof. Gele kaart: Civard Sprockel, Fries Deschilder (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 4155.

FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten, Kok; Veerman, Van Kippersluis (84. Meulens), Kwakman; Visser (89. Van Son), Steltenpool, Van Velzen.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet; Van de Velde (63. Bousbiba), Uiterloo (84. Swinnen), Lieder, Vandeputte (63. De Silva).

Pro Shots | Martijn Buskermolen