Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest laatste thuisduel van 2018

FC Eindhoven verliest laatste thuisduel van 2018

FC Eindhoven speelde vrijdagavond haar laatste thuisduel van 2018. De Eindhovenaren namen het in het eigen Jan Louwers Stadion op tegen RKC Waalwijk, dat voorafgaand aan deze speelronde een plek hoger stond op de ranglijst. Ondanks dat FC Eindhoven nog op voorsprong kwam in de eerste helft eindigde de wedstrijd in een 1-3 nederlaag.


FC Eindhoven begon de wedstrijd sterk. RKC Waalwijk had het lastig in het begin van de wedstrijd en het lukte de bezoekers niet om op de helft van de Eindhovenaren te komen. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor FC Eindhoven. De poging van Elisha Sam belandde op ongelukkige wijze in de handen van Etienne Vaessen. Een paar minuten later kreeg Branco van den Boomen een goede kans om oog-in-oog te komen met doelman Etienne Vaessen. De middenvelder kreeg de bal echter net niet lekker mee na een goede één-twee met Jay Idzes. 
Aan de andere kant liet RKC voor het eerst van zich horen. Dylan Seys mocht alleen op Ruud Swinkels afgaan nadat hij op randje buitenspel was vrijgespeeld. De centrumspits van de bezoekers miste de buitenkans. Hij schoof de bal naast de goal van Ruud Swinkels. Even later kwamen de Eindhovenaren weer goed weg. Ditmaal haalde Paul Quasten verwoestend uit vanaf de rand van de zestienmeter. Tot opluchting van het Eindhovense publiek verdween de bal via de lat terug in het veld. In de rebound kopte Dylan Seys de bal in de handen van Ruud Swinkels. 
Vlak voor rust kreeg FC Eindhoven een penalty nadat de mee opgekomen Rodney Klooster ten val werd gebracht door doelman Etienne Vaessen. Branco van den Boomen schoot de bal onberispelijk hard binnen waardoor de Eindhovenaren op een 1-0 voorsprong kwamen. 
In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Waalwijkers op gelijke hoogte. Darren Maatsen kon de bal vrij binnenschieten na een goede voorzet van Dylan Seys: 1-1.


De eerste kans van de tweede helft was voor RKC Waalwijk. De bezoekers speelde de gevaarlijk ogende counter echter niet goed uit waardoor het gevaar geweken was voor FC Eindhoven. De Eindhovenaren antwoordde snel met een afstandspoging van Branco van den Boomen. Keeper Etienne Vaessen kon de inzet van de middenvelder net uit de kruising tikken. In de 64ste minuut kwamen de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Het doelpunt kwam tot stand via dezelfde spelers als in de eerste helft. Opnieuw was het Dylan Seys met de beslissende pass op Darren Maatsen.
FC Eindhoven was aangeslagen na de tegentreffer en de ploeg van David Nascimento kwam nog maar sporadisch op de helft van RKC Waalwijk. Tien minuten voor tijd gooide de bezoekers de wedstrijd dan ook in het slot. Emil Hansson schoot knap raak in de verre hoek na een goede counter. 
In de slotfase probeerde de Eindhovenaren de aansluitingstreffer nog te maken, maar dit was tevergeefs.


Volgende week vrijdag 21 december staat het laatste duel van de eerste seizoenshelft op het programma. FC Eindhoven gaat op bezoek in Wijdewormer bij Jong AZ, de wedstrijd wordt om 20:00 uur afgetrapt. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fceuitkaarten.nl.


FC Eindhoven – RKC Waalwijk 1-1 (1-3) Scheidsrechter: Alex Bos. Gele kaart: Etienne Vaessen (RKC Waalwijk). Toeschouwers:1.878.


FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal (68. Bourard), Daniëls, Van den Boomen, Lopes, Sam (61. Kabangu), Raaijmakers (75. Achenteh), Idzes.
RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Van Weert, Quasten, Rienstra (71. Mulder), Maatsen (87. Bakari), Tahiri, Seys (82. Koenraat), Vermeulen.    

 

Fotografie: Soccrates Images