Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest knotsgek duel 4 3

FC Eindhoven verliest knotsgek duel: 4-3

FC Eindhoven heeft maandagavond in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 verloren van hekkensluiter Achilles’29. Namens FC Eindhoven scoorden Rai Vloet (2x) een Jari Vandeputte. De winnende treffer viel vlak voor tijd. In blessuretijd kreeg Rafael Uiterloo de rode kaart.

 

Op het kunstgrasveld op Sportpark de Heikant was de eerste kans voor Niek Versteegen. Ruud Swinkels moest direct ingrijpen. FC Eindhoven had het balbezit en kreeg een aantal mogelijkheden. Thomas Horsten kreeg na een kwartier een grote kopkans, maar kon geen kracht achter de bal zetten. Even later moest Ruud Swinkels opnieuw ingrijpen.
In de negentiende minuut besloot scheidsrechter Laurens Gerrets een strafschop te geven na een verdedigende actie van Thomas Horsten. Freek Thoone maakte de bal af.
Slechts twee minuten kon de thuisploeg genieten van de voorsprong, want Rai Vloet schoot FC Eindhoven met een vrije trap op gelijke hoogte. De bal vloog de bovenhoek in achter doelman Robbert te Loeke: 1-1.
Het levendige duel in Groesbeek ging door. Mart Lieder leek de tweede treffer te maken, maar werd laat afgevlagd voor buitenspel. Aan de andere kant vloog er een vrije trap van Oulad Omar het doel in. De Blauw-Witten stonden weer op achterstand. 2-1 was ook direct de ruststand.


Achilles’29 kwam na de theepauze goed uit de kleedkamer. Via de kluts kwam Emir Smajic alleen voor het doel: 3-1. Wederom twee minuten later was het Rai Vloet die FC Eindhoven terugbracht tot 3-2. De huurling vn PSV kopte een hoekschop van Dario van den Buijs binnen.
Het knotsgekke duel tegen Achilles’29 werd nog gekker door een afstandschot van Jari Vandeputte. Stond het in de 48e minuut 3-1; in de 50e stond het ineens 3-3.
Daarna had FC Eindhoven het heft in handen. Onder meer Rafael Uiterloo creerde een goede mogelijkheid, waar Robbert te Loeke in moest grijpen. De grootste kans was waarschijnlijk voor Jari Vandeputte. Mart Lieder legde de bal panklaar voor de Belg, maar hij schoof de bal naast.
Het leek wachten op de volgende treffer van de formatie van Ricardo Moniz, maar in extremis viel het doelpunt aan de andere kant. Emir Smajic was de doelpuntenmaker. Daarna leek het geloof weg en kon Rafael Uiterloo nog inrukken na een forse overtreding bij de zijlijn. FC Eindhoven had goede zaken kunnen doen, maar ging met nul punten naar huis. Vrijdagavond staat FC Oss in eigen huis op het programma.

 

Achilles'29 - FC Eindhoven 4-3 (2-1) 19. Freek Thoone (strafschop) 1-0, 21. Rai Vloet 1-1, 35. Imran Oulad Omar 2-1, 48. Emir Smajic 3-1, 51. Rai Vloet 3-2, 52. Jari Vandeputte 3-3, 87. Emir Smajic 4-3. Scheidsrechter: Laurens Gerrets. Rode kaart: 90+3. Rafael Uiterloo (FC Eindhoven). Gele kaart: Kenny Elders (Achilles'29), Thomas Horsten, Ruud Swinkels (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1243.


Achilles'29: Te Loeke; Stankov, Beijer, Raterink (78. Kotstam), Elders; Versteegen, Edge, Oulad Omar (71. Van de Beek), Sürmeli, Thoone, Smajic.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Van den Buijs, De Wilde, Gunst; Deschilder (90+1. Rossen), Vloet; Caenepeel (83. Alemão), Uiterloo, Lieder, Vandeputte (89. Bousbiba).

 

Fotografie: Johan Manders