vrijdag 05 mei 2017

• Fc eindhoven verliest in vijf minuten van helmond sport

FC Eindhoven verliest in vijf minuten van Helmond Sport

Na vijf wedstrijden niet verloren te hebben, ging FC Eindhoven deze avond op bezoek bij de buren van Helmond Sport. De eerste helft was attractief met veel kansen voor beide ploegen. Helmond Sport besliste de wedstrijd in de tweede helft door binnen vijf minuten drie keer te scoren. Steven Edwards zette de thuisploeg op voorsprong, waarna Furhgill Zeldenrust en Robert Braber de zege veiligstelden.

In de openingsfase zag je dat beide ploegen hier de volle drie punten wilden pakken. Hierdoor kregen de teams voldoende ruimte en dus ook voldoende mogelijkheden. Helmond Sport werd het eerst gevaarlijk door een afstandsschot van Jordy Thomassen. FC Eindhoven zette daar een schitterend afstandsschot van Maxime Gunst tegenover. Zijn pegel spatte echter uiteen op de lat.
Daarna was er een communicatiefoutje achterin bij FC Eindhoven. Furhgill Zeldenrust wist echter niet te profiteren van dit buitenkansje. De Blauw-Witten gingen opnieuw in de aanval. Bousbiba, die al de gehele wedstrijd zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien, speelde zichzelf vrij voor de goal. Maar zijn schot ging maar net over.
Na 23 minuten spelen kreeg Helmond-spits Ten Den een grote kans, maar zijn schot werd aangeraakt en ging daardoor maar net naast. De corner die daarop volgde leek binnen te vallen, maar werd tot opluchting van alles wat Blauw-Wit was net over gekopt. Vlak voor rust was het de thuisploeg die nog twee kansen kreeg op de openingstreffer via Ten Den.

De openingsfase van de tweede helft was voor Helmond Sport. Jordy Thomassen kwam er goed uit, maar Civard Sprockel was net op tijd om zijn schot te blokken. Daarna kreeg diezelfde Thomassen veel ruimte om uit te halen, maar zijn schot ging via een Eindhovens been over.
Na een uur spelen schreeuwde heel Helmond Sport voor een penalty na een handsbal. De scheidsrechter besloot tot een corner. Deze werd binnengekopt door Steven Edwards, die daarmee voor de 1-0 zorgde. FC Eindhoven was het spoor even helemaal bijster, want meteen na de aftrap kreeg Helmond Sport meteen weer een grote kans. Deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Dit schudde FC Eindhoven niet wakker, want in de aanval daarna was het wel meteen raak. Zeldenrust kreeg te veel ruimte en schoot de 2-0 achter Ruud Swinkels.
Helmond Sport pakte daarna meteen door en scoorde ook de 3-0 via een rake kopbal van Robert Braber. FC Eindhoven kwam er daarna niet meer aan te pas en het was Helmond dat de kansen kreeg om de score uit te bouwen. Een afstandsschot van Höcher kwam via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Zeldenrust stond in blessuretijd plotseling oog in oog met Ruud Swinkels. De FC Eindhoven doelman behoedde de Blauw-Witten voor een grotere nederlaag.

Helmond Sport - FC Eindhoven 3-0 (0-0) 62. Steven Edwards 1-0, 64. Furhgill Zeldenrust 2-0, 68. Robert Braber 3-0. Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Maikel Verkoelen (Helmond Sport), Maxime Gunst, Fries Deschilder, Rai Vloet, Tibeau Swinnen (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: .

Helmond Sport: Kaya; Verkoelen (78. Verkennis), Warmolts, Van Koesveld, Justian; Höcher (78. Janzen), Edwards, Braber, Zeldenrust; Ten Den (46. Godee), Thomassen.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder (68. Alemão), Vloet, Swinnen; Caenepeel, Lieder (75. Uiterloo), Bousbiba (68. Van de Velde).

Pro Shots | Toin Damen