vrijdag 28 april 2017

FC Eindhoven verliest in Venlo: 1-0

FC Eindhoven heeft de uitwedstrijd bij concurrent VVV-Venlo met 1-0 verloren. Een ongelukkig eigen doelpunt van linksback Milan Massop was beslissend in Stadion de Koel.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs floot Karel van den Heuvel voor het begin van de wedstrijd. Voor het eerst sinds zijn komst startte Jinty Caenepeel in de basis. Na een afwachtend begin was het de thuisploeg die de eerste kansen creëerde. Een afstandschot van Vito van Crooij eindigde vol op de paal. Enkele minuten later was het weer Van Crooij die de openingstreffer kon maken. Een voorzet van de rechterkant kwam terecht bij de linksbuiten, die kopte de bal echter over. De eerste mogelijkheid voor FC Eindhoven was na een half uur. Tom Boere wilde een voorzet op de volley nemen, maar raakte de bal niet goed genoeg om de keeper van VVV Venlo te passeren. FC Eindhoven werd gevaarlijker. Een uitstekende steekpass van Jinty Caenepeel belandde bij Thomas Horsten. De rechtsback legde de bal terug op Fries Deschilder, de nummer veertien van de Blauw-Witten kon de voet niet voldoende tegen de bal krijgen. Keeper Jordy Deckers had in de eerste helft de meeste moeite met een schot van Jari Vandeputte. Zijn afstandschot werd met de vuisten uit het doel gehaald.

Direct na rust was er dé mogelijkheid op de 0-1. Jinty Caenepeel trok naar binnen, maar schoot met links naast. Een situatie later lag de bal bijna aan de andere kant in het net. Weer was het Vito van Crooij met een kans, zijn schot werd gepareerd door Ruud Swinkels. In de 66ste minuut werd Van Crooij diep gestuurd. Keeper Ruud Swinkels kwam uit, maar Milan Massop tikte de bal net voor de voeten van de aanvaller in eigen doel: 1-0. Anthony van den Hurk stond al klaar en kwam er na de tegentreffer direct in. De aanvaller maakte zijn rentree na blessureleed. VVV werd alleen maar sterker na het doelpunt. Ruud Swinkels moest nogmaals redden op een schot van Van Crooij, duidelijk de gevaarlijkste aanvaller van de Limburgers. FC Eindhoven zette, na de invalbeurten van Anil Koç en Christopher Mandiangu, nog aan. Maar dat leverde geen grote kansen meer op. Sebastiaan de Wilde kreeg nog een kopkans, echter kon hij daar geen kracht achter zetten. Hierdoor leed FC Eindhoven, na een goede reeks van wedstrijden, een nederlaag.

Mitchell van der Gaag: "Deze wedstrijd werd van tevoren bestempeld als topper. Ik heb mijn team de complimenten gegeven, want we hadden de controle over de wedstrijd. VVV Venlo had zich aangepast aan ons. We krijgen op een ongelukkige manier de 1-0 tegen, maar we hadden verschil moeten maken in de mogelijkheden die we hadden. Desondanks hebben we bepalend en volwassen gespeeld. Volgende week staat Go Ahead Eagles op het programma, een mooie partij."

VVV-Venlo - FC Eindhoven 1-0 (0-0). 67. Milan Massop (eigen doel) 1-0. Scheidsrechter: Karel van den Heuvel. Gele kaart: Jerold Promes, Niels Fleuren (beiden VVV-Venlo), Tibeau Swinnen (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 3601.

VVV-Venlo: Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren, Post, V. van Crooij, Nijholt (90+1. Kruijsen), Seuntjens, Opoku, Resida (87. Haagen).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Van den Buijs, De Wilde, Massop; Van Imschoot (78. Koç), Deschilder, Swinnen; Caenepeel, Boere (68. Van den Hurk), Vandeputte (85. Mandiangu).

Fotografie: PRO SHOTS | Peter van Ninhuys