vrijdag 15 december 2017

FC Eindhoven verliest in Emmen: 4-2

FC Eindhoven heeft de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 4-2 verloren. Voor de thuisploeg scoorden Frank Olijve, Erixon Danso (2x) en Raymond Gyasi. Anthony van den Hurk en Marko Mitrovic scoorden namens de Blauw-Witten.

Bij FC Eindhoven keerden Fries Deschilder en Anthony van den Hurk terug van een schorsing, topscorer Jinty Caenepeel begon op de bank. FC Eindhoven had in de openingsfase het meeste balbezit, maar na 10 minuten stond er toch 1-0 op het scorebord, in het voordeel van de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant werd goed ingeschoten door aanvoerder Frank Olijve.
De wedstrijd was redelijk in evenwicht. Beide teams kwamen er zo nu en dan uit, maar tot echte kansen kwam het niet. Na 35 minuten was de gelijkmaker van Anthony van den Hurk een opsteker voor de Blauw-Witten. Wimilio Vink gaf de bal af aan de spits, die met een droge knal afrondde en zijn elfde competitietreffer liet aantekenen. Daarmee was de ruststand bereikt.

Na rust kwam de thuisploeg weer snel op voorsprong. Erixon Danso kreeg de ruimte aan de linkerflank. Hij deed een poging en via Chiró N’Toko vloog de bal in het doel. FC Eindhoven moest daarna de grip op de wedstrij proberen terug te krijgen. Dat lukt pas na een grote kans voor Rick ten Voorde. Het balbezit was daarna vooral voor de Blauw-Witten. Marko Mitrovic maakte zijn officiële debuut en Jinty Caenepeel mocht ook nog invallen.
Toen Raymond Gyasi vlak voor tijd de 3-1 maakte, was het duel beslist. In de 90e minuut verhoogde Erixon Danso via een counter, enigszins geflatteerd,  de stand naar 4-1. Tibeau Swinnen werd afgetroefd en de aanvaller kon alleen op Ruud Swinkels af. Erixon Danso bleef koel.
Vlak voor het einde scoorde Marko Mitrovic nog uit een strafschop. Een mooi moment voor de spits, die al ruim tweeënhalf jaar geen officieel duel meer speelde. FC Eindhoven stond wel met lege handen. Aankomende vrijdag speelt FC Eindhoven haar laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie, thuis tegen Achilles'29.

Mitchell van der Gaag: "De tweede helft was teleurstellend van mijn ploeg. Na rust wilden we goed beginnen, maar kwamen we snel op 2-1 achterstand. Daarna gingen we op zoek naar de gelijkmaker, zonder echte kansen te krijgen. We hebben niet van de ruimtes geprofiteerd. Na de 3-1 ligt alles open. Dit is een harde, vervelende, maar goede les voor mijn ploeg. We moeten nog stappen maken."

FC Emmen - FC Eindhoven 4-2 (1-1) 10. Frank Olijve 1-0, 35. Anthony van den Hurk 1-1, 47. Erixon Danso 2-1, 83. Raymond Gyasi, 90. Erixon Danso 4-1, 90+3. Marko Mitrovic 4-2 (strafschop). Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Jurjan Mannes (FC Emmen), Anthony van den Hurk, Gervane Kastaneer, Milan Massop (allen FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 2840.

FC Emmen: Telgenkamp; Kwee, Siekman, Mannes, Seip; Olijve, Ten Voorde, Danso; Overtoom (73. Gyasi), Deul (84. Kulhan), Van Deelen.
FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Van den Buijs, N'Toko, Massop; Swinnen, Vink, Deschilder; Van Hout (79. Koç), Van den Hurk (70. Mitrovic), Kastaneer (60. Caenepeel).

Fotografie: Pro Shot | Cor Lasker