vrijdag 20 oktober 2017

FC Eindhoven verliest generale

FC Eindhoven heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren van Al Ahli. Op het sportpark De Bakenbos van Sportclub Irene werd het 3-0 voor de ploeg uit Dubai.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Al Ahli, een schot zonder kracht werd een makkelijke vangbal voor Swinkels. In de eerste helft probeerde FC Eindhoven het spel te maken maar werd het vroeg vastgezet door de tegenstander. Een paar minuten voor rust kreeg Al Ahli een penalty na een overtreding van Loof in het strafschopgebied. Swinkels zat in de goede hoek maar kon de penalty niet keren: 1-0.

Aan de start van de tweede helft werd Fries Deschilder vervangen door Alessio Carlone. Na een lang lopende aanval van Al Ahli werd het 2-0 voor de ‘thuisclub’. In eerste instantie kon Ruud Swinkels nog redding brengen, een daaropvolgende kopbal was hem echter te machtig. Vervolgens kreeg Al Ahli nog een grote kans maar deze werd over het doel gewipt. Na vijftig minuten op de klok kwam Al Ahli op 3-0. Ditmaal verkeek Swinkels zich en werd hij geklopt in de korte hoek. In de aanval na de 3-0 kreeg FC Eindhoven een kans via Tarik Kada. De ingevallen keeper van de tegenstander bracht redding.

Na zeventig minuten kwamen Dennis Van Vaerenbergh en Joran Vermeulen in het veld voor Tibeau Swinnen en Tarik Kada. Enkele minuten later werden de Blauw-Witten gevaarlijk via een mooi afstandsschot van Kyle De Silva dat net naast het doel ging. De laatste tien minuten van de wedstrijd speelde FC Eindhoven met tien man. Aanvoerder Branco van den Boomen kreeg zijn tweede gele kaart na een lichte overtreding. FC Eindhoven kreeg met name via Jellert Van Landschoot nog een enorme kans op een eretreffer, maar het bleef steken op 3-0. Volgende week is de seizoensopening in eigen huis tegen Telstar en zal het team van Wilfred van Leeuwen er volledig klaar voor moeten zijn.

Al Ahli – FC Eindhoven 3-0 (1-0).

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Loof, Matthys, De Silva; Deschilder (46. Carlone), Van den Boomen, Swinnen (67. Vermeulen); Kada (67. Van Vaerenbergh), Lieder, Van Landschoot.

Fotografie: Johan Manders