zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest door strafschop van koploper

FC Eindhoven verliest door strafschop van koploper

Na het gelijkspel tegen Jong Ajax stond FC Eindhoven op bezoek bij koploper FC Twente voor een lastige opgave. In een spannend duel waar beide teams lange tijd aan elkaar gewaagd waren trok FC Twente uiteindelijk toch nog aan het langste eind. In de absolute slotfase benutte Aitor een strafschop voor de thuisploeg.

In het begin van de wedstrijd had FC Eindhoven het lastig tegen FC Twente. Het lukte de Eindhovenaren niet om het vele balbezit van de thuisploeg te doorbreken. Na acht minuten spelen kreeg FC Twente dan ook de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Vleugelaanvaller Mohamed Hamdaoui haalde hard uit van grote afstand. Ruud Swinkels wist het lastige schot van de buitenspeler goed te verwerken waarmee het gevaar was geweken.

Een paar minuten later kregen de Eindhovenaren de eerste kans van de wedstrijd. Een geplaatst schot van aanvoerder Branco van den Boomen zeilde tot opluchting van het thuispubliek net over de kruising van doelman Joël Drommel. Na 23 minuten spelen kreeg FC Twente een goede mogelijkheid om de score te openen. Ex Blauw-Witter Tom Boere kopte uit een corner echter recht in de handen van Ruud Swinkels.

FC Eindhoven probeerde druk te zetten op de Twentse verdediging, maar was vooral gevaarlijk in de tegenstoot. Zo speelde Alvin Daniëls zichzelf na een goede counter op mooie wijze vrij. De uithaal van de centrumspits werd ternauwernood gered door de attent keepende Joël Drommel. Even later kreeg FC Eindhoven een gigantische kans om op voorsprong te komen in de Grolsch Veste. Elton Kabangu gleed de bal van dichtbij recht tegen de doelman van FC Twente aan na een lage voorzet van Samy Bourard.

FC Eindhoven kwam na deze pogingen beter in de wedstrijd, FC Twente had het in deze fase lastig met de hoge druk die de Eindhovenaren uitoefenden. Vijf minuten voor rust kreeg FC Twente toch een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen uit een standaardsituatie. Peet Bijen kopte via een stuit over het doel van FC Eindhoven. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de tweede helft kwam de thuisploeg stormachtig uit de kleedkamer. FC Eindhoven kwam in de eerste tien minuten van het tweede bedrijf nauwelijks van de eigen helft af. In de 57e minuut kreeg FC Twente een goede mogelijkheid uit een vrije trap. Tom Boere kopte vanuit glansrijke positie net naast de goal van Ruud Swinkels. Aan de andere kant mocht Branco van den Boomen ook aanleggen voor een vrije trap. De inzet van de Eindhovense aanvoerder werd stijlvol gered door Joël Drommel.

Even later werd de thuisploeg opnieuw gevaarlijk uit een vrije trap, ditmaal kopte Peet Bijen op de lat. FC Eindhoven had het in de tweede helft lastiger, maar ondanks meerdere mogelijkheden van de bezoekers hield de Eindhovense defensie goed stand. Tien minuten voor tijd kwam FC Eindhoven bijna op voorsprong in de Grolsch Veste. Karim Essikal kon van dichtbij bijna binnenwerken uit een corner. De slotfase was erg spannend met gevaar aan beide kanten. FC Eindhoven werd meerdere malen gevaarlijk uit corners, terwijl FC Twente via Oussama Assaidi een goede mogelijkheid kreeg na een vlijmscherpe counter.

In de laatste minuut van de wedstrijd kende scheidsrechter Freek van Herk een discutabele strafschop toe aan FC Twente nadat Branco van den Boomen Fred Friday ten val zou hebben gebracht. Aitor benutte de buitenkans waardoor FC Twente er in de slotseconden met de volle buit vandoor ging.

Volgende week gaat FC Eindhoven op bezoek in Almere voor het uitduel tegen Almere City FC. Branco van den Boomen en Marcelo Lopes liepen allebei tegen een vijfde gele kaart aan en zijn geschorst.

FC Twente – FC Eindhoven (0-0) 1-0 Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Ricardinho, Wout Brama (FC Twente) Marcelo Lopes, Rochdi Achenteh, Branco van den Boomen, Ruud Swinkels, Siebe Van der Heyden (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 25.700

FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls (77. Klooster), Kabangu, Van den Boomen, Bourard, Loof, Lopes (60. Sam), Achenteh.  

FC Twente: Drommel, Ricardinho, Brama, Aitor, Boere (69. Assaidi), Smith, Gonzalez, Bijen, Ramos, Hamdaoui (69. Espinosa), Friday.