zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest door strafschop

FC Eindhoven verliest door strafschop

In de eerste twintig minuten ontstonden er geen grote kansen voor beide ploegen. Beide teams begonnen heel voorzichtig aan de wedstrijd zonder al te veel risico te nemen.
Elton Kabangu probeerde het in de 25e minuut van afstand, maar zijn poging met links ging net over de goal van keeper Luuk Koopmans. Karim Essikal volgde het voorbeeld van zijn landgenoot even later. Luuk Koopmans kon afstandsknal van de middenvelder ternauwernood uit de kruising tikken.
Een paar minuten voor rust kreeg FC Eindhoven weer een grote kans. Elton Kabangu speelde zichzelf knap vrij en leverde een goede voorzet af bij Marcelo Lopes. De Portugees kopte de bal goed in, maar keeper Luuk Koopmans redde de inzet van Marcelo Lopes goed. MVV Maastricht kwam in de eerste helft niet verder dan een poging van Joeri Schroijen.


De Limburgers kwamen na de rust goed uit de kleedkamers wat direct bijna tot de 0-1 leidde voor de ploeg uit Maastricht. De kopbal van verdediger Luc Mares verdween net naast de goal van Ruud Swinkels. Even later kreeg MVV een vrije trap op de rand van de zestienmeter. De poging van Shermaine Martina eindigde net naast de goal. 
De gasten uit Maastricht drongen erg aan. Zo kreeg Marnick Vermijl een goede kans vanaf de rand van de zestienmeter en schoot aanvoerder Ricardo Ippel van afstand net over. 
FC Eindhoven werd aan de andere kant gevaarlijk via een kopbal van Siebe Van der Heyden. De Belg kopte uit een voorzet van aanvoerder Branco van den Boomen over. 
In de 83e minuut kreeg MVV een kans via invaller Dogan Golpek, zijn volley vanaf de rand van de zestienmeter verdween net naast de goal. Even later kreeg MVV een penalty nadat Samy Bourard MVV-er Joeri Schroijen ten val had gebracht. Joeri Schroijen benutte de buitenkans door de bal snoeihard in de kruising te schieten.    


Volgende week vrijdag 21 september gaat FC Eindhoven op bezoek in Kerkrade bij Roda JC Kerkrade. Voor deze wedstrijd zijn tickets beschikbaar die te vinden zijn op: http://fceuitkaarten.nl.


FC Eindhoven – MVV Maastricht 0-1 (0-0) Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaart: Jay Idzes, Karim Essikal, Collin Seedorf (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2.713.


FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Kabangu (80. De Rooij), Van den Boomen, Loof, Lopes (60. Daniels), Sam, Raaijmakers, Idzes (60. Bourard).
Sparta Rotterdam: Koopmans, Shermar Martina, Ippel, Van den Hurk, Schroijen, Nys (41. Houben), Mares, Vermijl, Shermaine Martina (84. Koen Kostons), Moustafa, Abubakar (65. Golpek).

 

Fotografie: Johan Manders