zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven verliest door late tegentreffer

FC Eindhoven verliest door late tegentreffer

Vrijdagavond stond het derde oefenduel van de voorbereiding op het programma voor FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion troffen de mannen van David Nascimento het Roda JC Kerkrade van voormalig Blauw-Witter Harm van Veldhoven, Algemeen en Technisch Directeur bij de ploeg uit Kerkrade. In een duel met weinig mogelijkheden voor beide ploegen scoorden de Limburgers in de absolute slotfase de winnende treffer.

 

Roda JC Kerkrade stichtte het eerste echte gevaar van de wedstrijd. Na een aanval over veel schijven kopte Mart Remans in de handen van Ruud Swinkels. Twee minuten later krulde Rochdi Achenteh een vrije trap naast het doel van oud Blauw-Witter en huidig Roda-doelman, Tom Muyters. Mart Remans schoot enkele minuten later over het doel van Ruud Swinkels.

 

Halverwege de eerste helft trakteerde Elton Kabangu het aanwezige publiek bijna op een doelpunt nadat zijn voorzet de lat toucheerde. Even later kon Mart Remans alleen op doelman Swinkels af, maar de Eindhovense doelman hield zijn doel schoon.

 

In de slotfase van de eerste helft kwam Roda JC bijna op voorsprong maar Ruud Swinkels redde opnieuw. Uit de counter werden de Blauw-Witten gevaarlijk, na een voorzet van Gyamfi Kyeremeh werkte Stevy Okitokandjo de bal naast.

 

Na rust duurde het even voordat er weer gevaar werd gesticht. Stevy Okitokandjo creëerde na ongeveer een uur spelen wel een mogelijkheid na een mooie passeeractie. Helaas bereikte hij geen medespeler. Enkele minuten later schoot Elton Kabangu bijna raak, zijn schot ging via de lat rakelings over.

 

In de slotfase kwam Roda JC bijna op voorsprong, maar Augustine Loof redde ternauwernood op de doellijn. Het slot akkoord kwam van Mario Engels die in de allerlaatste minuut na een rebound binnenschoot.

 

FC Eindhoven – Roda JC 0-1 (0-0): 90+1. Mario Engels. Scheidsrechter: Freek van Herk.

 

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, van der Heyden (65. Janssen), Achenteh (74. Simonse); Idzes (84. Marie), van den Boomen, Essikal (69. Faber); Kyeremeh (46. Carlone), Okitokandjo, Kabangu (74. Andre Lopes).

Roda JC Kerkrade: Muyters, Dijkhuizen, Werker, Vansteenkiste, El Markini, van Velzen, Engels, Remans, Paulissen, Verburgh, Milts.