vrijdag 19 oktober 2018

• Fc eindhoven verliest doelpuntenspektakel 2 4

FC Eindhoven verliest doelpuntenspektakel: 2-4

Vrijdag 6 april ontving FC Eindhoven in eigen huis De Graafschap. De bezoekers wisten de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion met 2-4 te winnen. Tibo van de Velde en Elton Kabangu waren namens de Blauw-Witten trefzeker. Fabian Serrarens 2x, Daryl van Mieghem en Youssef El Jebli scoorden voor de bezoekers.

FC Eindhoven stichtte het eerste gevaar van de wedstrijd. Mart Lieder schoot oog-in-oog met doelman Filip Bednarek op de vuisten van de doelman. De bezoekers zouden echter wel op voorsprong komen. Hervé Matthys gleed op de rand van de zestien weg. Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem konden daarvan profiteren. Serrarens hoefde de bal alleen breed te leggen op Van Mieghem, hij kon voor een leeg doel niet missen: 0-1.
Even later kwamen de gasten al op een 0-2 voorsprong. Youssef El Jebli wist na een rush over het middenveld de bal van afstand achter Thomas Hooyberghs te schieten. De Blauw-Witten wisten de achterstand al snel te verkleinen tot één. Tibo van de Velde omspeelde een aantal Superboeren en krulde de baal fraai achter doelman Filip Bednarek: 1-2.
Na de aansluitingstreffer werd FC Eindhoven gevaarlijker en wisten de Blauw-Witten een aantal kansen te creëren. Dat zou in de 26e minuut zorgen voor de gelijkmaker van FC Eindhoven. Branco van den Boomen gaf de bal laag en hard voor het doel. Elton Kabangu werkte de bal, na de goede pass van onze aanvoerder, in het doel van de Doetinchemmers. Na net iets meer dan een halfuur kreeg FC Eindhoven zelfs de kans om op voorsprong te komen, maar Mart Lieder kreeg de bal na twee pogingen niet achter Filip Bednarek.
Ongeveer vijf minuten later kwam De Graafschap opnieuw op voorsprong. Uit een hoekschop kon Fabian Serrarens de bal vrij binnenkoppen. FC Eindhoven was in de slotfase van de eerste helft slordig en kon de bal moeilijk in de ploeg houden, de Blauw-Witten zouden echter niet meer in gevaar komen.

Vlak na rust raakte Daryl van Mieghem na een aangesneden vrije trap het aluminium. Zijn schot belandde op de kruising. Niet veel later kreeg de uitploeg weer een goede kans. Na een gevaarlijke uitbraak zag Fabian Serrarens zijn poging voorlangs het doel van de Blauw-Witten vliegen. Het spel golfde daarna op en neer. Zowel FC Eindhoven als De Graafschap kregen een aantal kansen. Tot echt grote mogelijkheden kwamen beide ploegen echter niet.
Met nog een ruim kwartier spelen zou De Graafschap met een man minder verder moeten. Na een vrije trap van De Graafschap counterde FC Eindhoven razendsnel. Elton Kabangu gaf de bal diep op Mart Lieder waarna Jordy Tutuarima een overtreding beging op de spits van de Blauw-Witten. Hij ontving hierdoor een rode kaart van scheidsrechter Van der Eijk. De daaropvolgende vrije trap werd door Branco van den Boomen over het doel van Filip Bednarek gekruld.
FC Eindhoven was in de slotfase van de tweede helft de betere ploeg. Na de rode kaart was De Graafschap voornamelijk bezig met het behouden van de voorsprong. De mannen van David Nascimento waren een aantal keer gevaarlijk maar echt grote kansen bleven uit.
In de 90e minuut zouden de bezoekers de wedstrijd definitief in het slot gooien. Uit de counter kreeg Fabian Serrarens de bal voor de neus van Thomas Hooyberghs in bezit. Hij bleef koel en zette eindstand op het scorebord: 2-4.

Maandag ontvangen de Blauw-Witten ‘rivaal’ Helmond Sport in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – De Graafschap 2-4 (2-3) 7. Daryl van Mieghem 0-1, 14. Youssef El Jebli 0-2 20. Tibo van de Velde 1-2 26. Elton Kabangu 2-2 38. Fabian Serrarens 2-3 90. Fabian Serrarens 2-4. Scheidsrechter: Sander van der Eijk. 75, Rode kaart: Jordy Tituarima (De Graafschap).Gele kaart: Mart Lieder, Branco van den Boomen (FC Eindhoven), Robert Klaasen (De Graafschap). Toeschouwers: 2480.

FC Eindhoven: Hooyberghs; Klooster (28. Horsten), De Wilde, Matthys, Van Landschoot (75. Van Vaerenbergh); Achenteh, van den Boomen, Swinnen; Van de Velde (75. De Silva), Lieder, Kabangu
De Graafschap: Bednarek, Straalman, Tutuarima, Klaasen, Diemers, Van Mieghem (79. Van Diermen), Abena, Tissoudali (68. Olijve), El Jebli (75. Driver), Serrarens, Nieuwpoort.

Fotografie: Johan Manders