zaterdag 15 juli 2017

• Fc eindhoven verliest bij fc emmen 3 2

FC Eindhoven verliest bij FC Emmen: 3-2

FC Eindhoven heeft maandagavond verloren van FC Emmen. Twee kopdoelpunten van Joey Sleegers leverde geen punten op voor het team van Jean-Paul de Jong. Cas Peters (2x) en Alexander Bannink scoorden voor FC Emmen.

FC Eindhoven begon zonder Fries Deschilder aan de wedstrijd. De Belg had last van z’n bovenbeen en werd vervangen door zijn landgenoot Tibeau Swinnen. Het eerste gevaar was voor de thuisploeg. Boy Deul mocht op de rand van de zestien aanleggen voor een vrije trap, maar hij schoot over. In de 24e minuut kwam FC Emmen op voorsprong. Boy Deul gaf de assist op Cas Peters, die de bal in de bovenhoek schoot. FC Eindhoven probeerde zich daarna direct te herpakken. Een goede aanval kwam terecht bij Jason Bourdouxhe, hij schoot over.
Daarna kon de ploeg van Jean-Paul de Jong niet doordrukken. FC Emmen was vooral gevaarlijk via Niek Vossebelt. Twee afstandsschoten gingen maar net naast het doel van Tom Muyters. Ondertussen liet Jean-Paul de Jong de nodige wisselspelers warmlopen. Tom Boere kreeg een corner van Maxime Gunst via de kluts voor zijn voeten, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Meer dan een afstandsschot van Branco van den Boomen leverde een offensief vlak voor rust niet op. Er werd met een achterstand gerust in Emmen: 1-0.

FC Eindhoven kwam na de pauze niet goed uit de kleedkamer. Na ongeveer 45 seconden lag de bal voor de tweede maal achter Tom Muyters. Roland Bergkamp leek naar beneden getrokken te worden, maar Eric Braamhaar liet doorspelen. Alexander Bannink stond echter helemaal vrij, waardoor die eenvoudig in kon schieten. Ondanks de matige eerste minuten kwam FC Eindhoven al snel terug naar 2-1. In de 53e minuut zette Maxime Gunst voor en Joey Sleegers kopte de aansluitingstreffer binnen. Enkele minuten later was het linksback Maxime Gunst zelf met een actie, zijn schot ging maar net naast. FC Eindhoven leek zich te herpakken. In de 66e minuut gebeurde exact hetzelfde wat er dertien minuten eerder ook gebeurde. Maxime Gunst werd diep gestuurd, hij gaf voor en belandde op het hoofd van Joey Sleegers. Hij kopte de 2-2 binnen!
In de 76e minuut leed FC Eindhoven balverlies op het middenveld, waardoor Cas Peters alleen op Tom Muyters afkon. Hij kon de bal eenvoudig inschieten: 3-2. FC Eindhoven probeerde nog een gelijkspel te forceren, maar het gevaar kwam van FC Emmen. Vooral Cas Peters en Boy Deul waren de gevaarlijke spelers bij de thuisploeg. Een schot van Cas Peters ging maar net naast.

Jean-Paul de Jong: "Wedstrijd startte met veel duels op het middenveld. We maakten niet altijd de juiste keuze, we verloren teveel van deze duels. Richting de rust kwamen we beter tot ons spel. Na rust moest er een schepje een bovenop. De 2-0 was een domper. Daarna kwamen we er voetballend doorheen, we werden gevaarlijk. De 2-2 was mentaal sterk van het team. Toen kon het beide kanten op. Over de eindfase was ik niet tevreden. De 3-2 nederlaag is zuur, FC Emmen is de verdiende winnaar."

Joop Gall: "Na een aantal wedstrijden waarin we stug speelden, konden we nu twee spelers inzetten die iets extra’s kunnen brengen. FC Eindhoven schat ik heel hoog in. Op N.E.C. na de beste ploeg van de Jupiler League. Boy Deul was vandaag moeilijk af te stoppen. De twee goals van Sleegers waren niet goed verdedigd. Daarna heb ik aanvallend gewisseld. Cas Peters scoort dan, hij blijft een fenomeen."

FC Emmen - FC Eindhoven 3-2 (1-0). 24. Cas Peters. 46. Alexander Bannink 2-0, 53. Joey Sleegers 2-1, 66. Joey Sleegers 2-2, 76. Cas Peters 3-2. Scheidsrechter: Eric Braamhaar. Gele kaart: Alexander Bannink (FC Emmen), Branco van den Boomen (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 4216.

FC Emmen: Meerits; Bakkati, Pedro, Seip, Siekman; Olijve, Vossebelt, Bannink; Deul (75. Resida), Bergkamp, Peters (84. Laghmouchi).
FC Eindhoven: Muyters; Durwael (82. Karg), De Wilde, Nieveld, Gunst; Van Son, Swinnen (75. Beekmans), Van den Boomen; Bourdouxhe (65. Van Hout), Boere, Sleegers.

Fotografie: PRO SHOTS | Jan Kanning