vrijdag 15 december 2017

• Fc eindhoven verder in de knvb beker 2 3

FC Eindhoven verder in de KNVB-beker: 2-3

FC Eindhoven heeft zich, ten koste van FC Den Bosch, geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Na een ruststand van 1-1 won FC Eindhoven met 2-3. Mart Lieder scoorde tweemaal, Rai Vloet bezorgde zijn ploeg drie minuten voor tijd de overwinning.

In de negende minuut kreeg FC Eindhoven de eerste grote kans van de wedstrijd. De bal kwam bij Mart Lieder, die hard uithaalde en rakelings voorlangs schoot. De inglijdende Jinty Caenepeel kwam een paar centimeter tekort.
Een paar minuten later was het wel raak. Een diepe bal door het centrum van de Bossche verdediging kwam bij Mart Lieder terecht. De spits, in de Jupiler League ook al viermaal trefzeker, hield oog op de bal en passeerde doelman Kees Heemskerk: 0-1.
Mart Lieder was goed aan de wedstrijd begonnen, want na ruim een kwartier spelen schoot hij hard, via een verdediger net naast.
Na de openingsfase, die duidelijk voor FC Eindhoven was, kwam FC Den Bosch beter in de wedstrijd. Na kansen voor Jeremy Fernades (redding Swinkels) en Stefano Beltrame (over) volleerde Arda Havar de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai voorbij Ruud Swinkels: 1-1.
De gastheren probeerden na de gelijkmaker door te drukken en FC Eindhoven kwam even in de problemen. Fries Deschilder wist op tijd redding te brengen en de Bossche verdediger Ben Santermans zag een schot geblokt worden.

Al vroeg in de tweede helft hield Ruud Swinkels zijn ploeg met een fantastische redding op de been. De Eindhoven-doelman, die kort voor rust geblesseerd was, hield met een reflex Romero Regales van het scoren af. De spits van FC Den Bosch kreeg de bal via een kluts pardoes voor zijn voeten en mocht van dichtbij schieten.
Gaandeweg de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd en wist zowel FC Eindhoven als FC Den Bosch weinig kansen te creëren.
Het duel leek op een verlenging af te stevenen, totdat Vykintas Slivka tien minuten voor tijd de bal te kort terug speelde. Mart Lieder pikte de bal op en bleef, oog in oog met doelman Kees Heemskerk, koel: 1-2. Lang mocht FC Eindhoven niet genieten van de voorsprong. Na een overtreding van Sebastiaan de Wilde schoot invaller Mario Bilate de vrije trap voorbij Ruud Swinkels.
Drie minuten voor tijd schoot Rai Vloet het door zijn vader Wiljan gecoachte FC Den Bosch uit de beker. Na een hoekschop bracht Thomas Horsten met een subtiele voetbeweging Vloet in stelling. Onhoudbaar joeg de nummer 9 van FC Eindhoven de bal in de kruising: 2-3. De huurling van PSV scoorde voor het eerst in dienst van FC Eindhoven. Dat Jinty Caenepeel de kans op 2-4 in het zijnet zag belanden, deed er niet meer toe.

Door de overwinning op FC Den Bosch heeft FC Eindhoven zich geplaatst voor de Tweede Ronde van de KNVB-beker. De loting vindt donderdagavond plaats.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 2-3 (1-1) 11. Mart Lieder 0-1, 24. Arda Havar 1-1, 80. Mart Lieder 1-2, 83. Mario Bilate 2-2, 87. Rai Vloet 2-3. Scheidsrechter: Kevin Blom. Gele kaart: Bart Biemans (FC Den Bosch), Jinty Caenepeel, Fries Deschilder (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1514.

FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes, Biemans (82. Schet), Santermans, Heymans; Vossebelt, Havar, Slivka, Robinson (63. Bilate); Regales, Beltrame.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van Den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet, De Silva (89. Rossen); Caenepeel, Alemão (60. Swinnen), Lieder.

Fotografie: Pro Shots | Joep Leenen