Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven trekt aan de bel voor het liliane fonds

FC Eindhoven trekt aan de bel voor het Liliane Fonds

Vanmorgen (donderdag 10 maart) vond de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' plaats. Dat betekent dat 220.000 basisschoolleerlingen in Nederland één minuut lang samen zoveel mogelijk kabaal maken op het schoolplein. Ze vragen zo aandacht voor het recht op onderwijs van hun leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden, die niet naar school kunnen. Dat zijn er meer dan 23 miljoen.

 

Deze actie werd ondersteund door 770 verschillende basisscholen, om klokslag 12:00 uur maakten zij een orkaan van geluid. Namens FC Eindhoven waren Stijn Lamers en Marko Mitrovic aanwezig bij basisschool de Klimwijs. Samen met ongeveer 150 kinderen maakten zij enthousiast en veel lawaai.

 

'Wij trekken aan de bel' is een speelse actie met een serieuze ondertoon. Hoe meer scholen meedoen, hoe luider de boodschap.

 

Volgens Inge van Nistelrooij van het Liliane Fonds kunnen we spreken van een zeer geslaagde actie. ’’Door spelers van FC Eindhoven in te zetten bij deze activiteit krijgt de actie meer inhoud en exposure.’’

 

Als FC Eindhoven ondersteunen wij deze actie, want ieder kind heeft recht op onderwijs.