vrijdag 20 oktober 2017

• Fc eindhoven treft sparta rotterdam op het kasteel

FC Eindhoven treft Sparta Rotterdam op Het Kasteel

Vrijdagavond 21 augustus staat de tweede uitwedstrijd voor FC Eindhoven op het programma. Om 20.00 uur begint de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het Kasteel. Sparta Rotterdam speelde vorige week gelijk in haar eerste wedstrijd uit tegen RKC Waalwijk, 1-1. De eerste competitieronde was Sparta vrij. De Blauw-Witten zorgden vorige week dat de drie punten in Eindhoven bleven door een knappe overwinning op NAC Breda, 2-1. Daardoor staat FC Eindhoven achtste in de Jupiler League.

Afgelopen seizoen wist FC Eindhoven niet te winnen bij Sparta Rotterdam. Vlak voor de kerst verloren de Blauw-Witten met 2-0 op Het Kasteel. Doelpuntenmakers waren Kenny Teijsse en Denis Mahmudov.

Mitchell van der Gaag: ‘’Vorige week hebben we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen, tegen een NAC Breda dat een favoriet voor de titel is. Dat geeft een enorme boost voor de club en de spelers. Morgen treffen we Sparta Rotterdam, een uitwedstrijd. Zij zitten in dezelfde situatie als wij vorige week. Punten verloren tegen RKC Waalwijk en nu de eerste thuiswedstrijd voor hen. Wij gaan elke wedstrijd in om te winnen.’’

‘’Vorige week was ik vooral tevreden over de manier van spelen. Het is goed om dat voor eigen publiek te tonen. We creëerden kansen en toonden mentale weerbaarheid. De achterstand bogen we in een korte periode om in een voorsprong. Daarnaast werd het nogmaals duidelijk dat we iedereen nodig hebben. De wedstrijd was een bevestiging voor ons. Nu moeten we constanter worden als ploeg, het is nog vroeg in het seizoen. ’’

Jinty Caenepeel is fit en speelgerechtigd.

FC Eindhoven reist met 20 man naar Rotterdam:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Chiró N’Toko, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Roald van Hout, Jinty Caenepeel, Anthony van den Hurk, Jari Vandeputte, Chiel Kramer, Fries Deschilder, Milan Massop, Joris van Gerwen, Tom van Imschoot, Anil Koç, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Wimilio Vink, Christopher Mandiangu.