vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven trakteert het publiek 5 1

FC Eindhoven trakteert het publiek: 5-1

In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen heeft FC Eindhoven de volle buit gepakt. Fries Deschilder bepaalde al vroeg in de wedstrijd de ruststand. De marge werd in de tweede helft verder vergroot door doelpunten van Torino Hunte (2x), Diego Karg en Joey Sleegers. Het tegendoelpunt werd gescoord door Marco Ospitalieri. Hierdoor hebben de Blauw-Witten de grens van 80 punten bereikt. Dit aantal punten behaalde Willem II vorig jaar, die daarmee het kampioenschap behaalde.

Al snel werd duidelijk dat FC Eindhoven ook de laatste wedstrijd van het seizoen wilde winnen. Thomas Horsten maakte zijn eerste minuten in het Blauw-Witte shirt en mocht zich meteen vanaf de aftrap laten zien. Het was dan ook Thomas Horsten met de assist op de openingstreffer. In de vierde minuut gaf hij een voorzet voor het doel, die binnengeschoten werd door Fries Deschilder: 1-0.

FC Eindhoven ging door met waar het mee begonnen was en speelde aanvallend. Diego Karg kreeg meerdere kansen om de marge te verdubbelen, maar keeper Jo Coppens hield zijn ploeg op de been.  Torino Hunte kreeg de grootste kans van de eerste helft. Hij nam een lange bal goed mee met zijn borst, maar schoot de bal nipt over het doel van MVV Maastricht. De Maastrichtenaren probeerden het nog wel, maar brachten FC Eindhoven niet in gevaar.

In de tweede helft was het wederom FC Eindhoven met het balbezit. De eerste kans van de tweede helft werd dan ook meteen verzilverd tot doelpunt. Nu was het Fries Deschilder met de assist. Torino Hunte schoot zijn voorzet beheerst binnen: 2-0. Een prachtige combinatie over de linkerkant zorgde voor het derde doelpunt van de avond. De bal kwam bij Fries Deschilder, die een voorzet op maat afleverde bij Diego Karg. De spits was er eerder bij dan de keeper en schoot de bal binnen: 3-0.

Joey Sleegers viel in voor Diego Karg en gaf na enkele minuten een assist. Torino Hunte tikt zijn diepe bal langs de keeper in het doel en maakte daarmee de 4-0. Bij een moment van onoplettendheid in de defensie doet MVV Maastricht iets terug: 4-1. Het schot van Marco Ospitalieri viel plots achter Tom Muyters in het doel. Gelukkig pakten de Blauw-Witten direct de draad weer op en zochten de aanval. Wederom stond Fries Deschilder aan de basis van het doelpunt. Hij legde de bal af, deze werd binnengeschoten door clubtopscoorder Joey Sleegers: 5-1. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd. De rentree van Anthony van den Hurk is zeker een vermelding waard. De spits maakte zijn eerste minuten na zijn lange blessure en was bijna trefzeker. Zijn schot werd door keeper Coppens gered.

Trainer Ron Elsen toonde zich na afloop een goede verliezer: ‘Allereerst: alle credits aan FC Eindhoven. Tachtig punten is een record. Daar mogen jullie trots op zijn! We hebben zelf geprobeerd korter bij het niveau van FC Eindhoven te komen dan vorige wedstrijden. Ik ben trots op mijn ploeg die een prima tweede seizoenshelft heeft gespeeld, met een unieke rij overwinningen. Vandaag hebben we een tik gekregen, maar ik verlies liever met 5-1 van een hele goede ploeg dan van een mindere ploeg.‘

Trainer Jean-Paul de Jong: ‘Garanties door de 5-1 overwinning van vandaag zijn er niet in de Jupiler Play-Offs. Wij zullen ons nu optimaal gaan voorbereiden om ons niveau te gaan overtreffen. Het is goed om stil te staan bij het feit dat de twaalfde man vandaag de winnaar van de wedstrijd was. Met deze staf, spelers en club willen we geschiedenis schrijven.‘

Er was nog meer goed nieuws te melden deze avond. Assistent-trainer Maurice Verberne heeft zijn contract met drie jaar verlengd.

FC Eindhoven – MVV Maastricht 5-1 (1-0). 4. Fries Deschilder. 1-0. 52. Torino Hunte 2-0. 57. Diego Karg 3-0. 63. Torino Hunte 4-0. 64. Marco Ospitalieri 4-1. 73. Joey Sleegers 5-1. Scheidsrechter: Jeroen Manschot. Aantal toeschouwers: 2.623.

FC Eindhoven: Muyters; Durwael, N'Toko, de Wilde; Van Son (46. Van den Boomen), Horsten, Deschilder; Hunte (70. van den Hurk), Karg (58. Sleegers), van Hout.

MVV Maastricht: Coppens, Maatsen, Labylle, Brouwers (70. Huser), Peeters, Moustafa, Smeets, Vorthoren, Croux (63. Ospitalieri), Vink (46. Veldmate), Streutker.

Fotografie: Mark van Schijndel. Meer foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina