zaterdag 15 juli 2017

FC Eindhoven ten onder in Den Bosch

Er kon vrijdagavond geen vervolg gegeven worden aan de goede reeks van FC Eindhoven. Tegen FC Den Bosch liep het team van Mitchell van der Gaag tegen een nederlaag aan. Gervane Kastaneer zette de uitploeg nog op voorsprong, maar de Bosschenaren wonnen dankzij doelpunten van Vykintas Slivka en Furhgill Zeldenrust (2x).

De eerste kans voor FC Eindhoven was direct raak. Na acht minuten passeerde Wimilio Vink een verdediger van de thuisploeg en legde goed terug op Gervane Kastaneer. Met overtuiging schoot de ADO-huurling de bal binnen: 0-1. Na de vroege voorsprong voor de Eindhovenaren werd het spel van beide kanten rommelig. Na 30 minuten kreeg FC Den Bosch haar eerste mogelijkheid. Malcolm Esajas trok vanaf rechts naar binnen en schoot maar net naast. De Bosschenaren werden gevaarlijker. Na een foutje van Chiró N'Toko schoot Furhgill Zeldenrust net over het doel van Ruud Swinkels.
Het doelpunt van FC Den Bosch hing in de lucht. En uitendelijk was het Vykintas Slivka die binnenschoot . Met een prachtig schot zorgde hij voor de 1-1. FC Eindhoven was niet in goede doen, het werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Het leek nog met een gelijke stand de rust in te gaan, maar Furhgill Zeldenrust zorgde voor een domper vlak voor de thee. 2-1.

Na de rust kwam FC Den Bosch goed uit de kleedkamer, Malcolm Esajas was dichtbij een treffer. Ruud Swinkels pareerde. Na het doelpunt van Gervane Kastaneer creerde FC Eindhoven nauwelijks kansen. De eerste echte kans in de tweede helft voor FC Eindhoven was in de 67ste minuut. Jinty Caenepeel schoot hard, maar invaller Bruno Appels greep goed in. Ook de kans daarna was voor de jonge Belg en weer stond Bruno Appels in de weg. In de 78ste minuut zorgde Furhgill Zeldenrust voor de beslissing, na een ongelukkig moment op het middenveld kon hij alleen op doelman Ruud Swinkels af. De aanvaller schoot via de binnenkant van de paal raak. FC Eindhoven ging met nul punten weer naar huis en treft volgende week in eigen huis SC Telstar.

Mitchell van der Gaag: "Dit was een verdiende overwinning van FC Den Bosch. We hebben vantevoren besproken over hoe we zouden reageren na een periodetitel. We begonnen goed. Wij moeten hard werken en hebben niet de souplesse om de wedstrijd eenvoudig uit te spelen. De 2-1 vlak voor rust was typerend voor onze wedstrijd. Na rust haalden we hem uit de parkeerstand en kwam er meer schwung in het spel. Na de 3-1 is het einde oefening. We hebben niet de volwassenheid getoond, waarop we hadden gehoopt."

FC Den Bosch - FC Eindhoven 3-1 (2-1) 8. Gervane Kastaneer 0-1, 34. Vykintas Slivka 1-1, 45+1. Furhgill Zeldenrust 2-1, 78. Furhgill Zeldenrust 3-1. Scheidsrechter: Rob Dieperink. Gele kaart Chiró N'Toko (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 2588.

FC Den Bosch: Heemskerk (46. Appels); Maatsen, Biemans, Hofstede, Heymans; Vossebelt, Havar (Serrano), Slivka; Esajas, Khalouta, Zeldenrust.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N’Toko, Van den Buijs, Massop; Van Imschoot (65. Vandeputte), Vink, Swinnen; Caenepeel, Boere (73. Van  Hout), Kastaneer (80. Van den Hurk).

Fotografie: Pro Shots | Toin Damen