zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven tankt vertrouwen in dordrecht 0 3

FC Eindhoven tankt vertrouwen in Dordrecht: 0-3

FC Eindhoven wist zaterdag 17 november voor het eerst in acht jaar te winnen op bezoek bij FC Dordrecht. Het duel eindigde in een 0-3 overwinning voor de Eindhovenaren na doelpunten van Elisha Sam, Karim Essikal en Branco van den Boomen.  


FC Eindhoven begon goed in Dordrecht. De Eindhovenaren probeerden met goed positiespel openingen te vinden in de defensie van FC Dordrecht. Dit lukten de Blauw-Witten voor de eerste keer via Alvin Daniëls. De vleugelspeler kopte na een goede voorzet van aanvoerder Branco van den Boomen recht op de doelman. FC Dordrecht stelde hier in het begin van de wedstrijd niet heel veel tegenover. 
Na vijftien minuten spelen kwam FC Eindhoven op voorsprong in de wedstrijd. Elisha Sam kon makkelijk zijn eerste treffer maken voor FC Eindhoven maken nadat Marcelo Lopes de bal over keeper Bryan Janssen had getikt. Acht minuten later verdubbelde FC Eindhoven de voorsprong. Karim Essikal schoot vanaf de rand van de zestien knap raak met links. De Belg maakte, net als Sam, zijn eerste treffer in het shirt van FC Eindhoven. 
Na de tweede treffer liet FC Eindhoven de thuisploeg iets meer komen. De Eindhovenaren hielden echter eenvoudig stand tot de rust.


In het begin van de tweede helft golfde het spel op en neer. Binnen één minuut hadden Marcelo Lopes en Siebe Schets beiden het doel van hun tegenstander onder vuur genomen. 
Na een fout in de verdediging van FC Dordrecht ging Elisha Sam even later een op een met de keeper. Het lukte de Belg niet om deze buitenkans af te ronden doordat Bryan Janssen goed ingreep. Vijf minuten later kreeg de centrumspits weer een goede kans om te scoren nadat Marcelo Lopes hem in de diepte had gestuurd. Weer bracht Bryan Janssen knap redding op de inzet van de aanvaller. 
In de 64ste minuut schoot aanvoerder Branco van den Boomen de Blauw-Witten schitterend naar een 0-3 voorsprong. De middenvelder schoot droog raak van buiten de zestienmeter nadat hij op prachtige wijze was opengedraaid. 
Na de 0-3 van FC Eindhoven was de wedstrijd gespeeld, en konden de Eindhovenaren de wedstrijd rustig uitspelen. FC Dordrecht probeerde in de slotfase nog om de eer te redden met een treffer, maar verder dan een paar plaagstootjes kon de thuisploeg niet meer komen.


Volgende week staat de derby op het programma. FC Eindhoven neemt het dan in eigen huis op tegen Helmond Sport. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.


FC Dordrecht – FC Eindhoven 0-3 (0-2) Scheidsrechter: Jannick van der Laan. Gele kaart: Antonio Stankov, Maarten Peijnenburg (FC Dordrecht). Toeschouwers: 1362.


FC Dordrecht: Janssen, Montsma (45. Hogesteger), Breedijk, Peijnenburg, O.-Ottewill, Stankov, Kok (45. Timmermans), Zamouri (74. Schalekamp), Smith, Schets, Cijntje.
FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Loof, Van der Heyden, Janssen, Van den Boomen, Idzes, Essikal, Lopes (68. Klooster), Daniëls (87. J. Vermeulen), Sam (74. Bourard).

 

Fotografie: Johan Manders