Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven stunt in de goffert 0 1

FC Eindhoven stunt in De Goffert: 0-1

FC Eindhoven heeft de goede lijn van de afgelopen weken voortgezet. N.E.C. Nijmagen, dat voorafgaande aan de wedstrijd op de vijfde plaats van de Keuken Kampioen Divisie stond, werd in het Nijmegense Stadion De Goffert met 0-1 verslagen. Aanvoerder Branco van den Boomen scoorde in de 28e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd en bekroonde zich tot matchwinner.


FC Eindhoven startte met Charni Ekangamene in de ploeg voor de geschorste Jay Idzes. Het spelbeeld in de eerste helft was zoals verwacht. N.E.C. Nijmegen had veelal de bal, terwijl FC Eindhoven gevaarlijk probeerde te worden in de tegenstoot. Het was dan ook de thuisploeg die voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgde. Na een goede aanval van de Nijmegenaren kon Frank Sturing de bal net niet bij een medespeler krijgen in de zestienmeter. 
Even later werd N.E.C. weer gevaarlijk. Oud-Feyenoorder Anass Achahbar schoot van afstand net naast de goal van Ruud Swinkels. FC Eindhoven werd gevaarlijk via Marcelo Lopes. De strakke voorzet van de Portugese buitenspeler belandde op de vuisten van Marco van Duin. 
N.E.C. kreeg een gigantische kans via Anass Achahbar. De nummer tien van N.E.C. werd vrijgespeeld na een goede counter van de Nijmegenaren. De aanvaller wist de kans niet te verzilveren doordat Ruud Swinkels uitstekend redde op zijn inzet. De bal ging via de doelman over de achterlijn, maar tot verbazing van iedereen in het stadion kende scheidsrechter Clay Ruperti een doeltrap toe in plaats van een hoekschop. Uit de daarop volgende aanval leek FC Eindhoven de bal te verliezen, maar Branco van den Boomen heroverde de bal en schoof hem schitterend voorbij doelman doelman Marco van Duin.
N.E.C. was duidelijk onder de indruk van de goal van FC Eindhoven en werd niet meer gevaarlijk in de eerste helft.  


In de tweede helft schoot N.E.C. in de tweede helft goed uit de startblokken en werd direct gevaarlijk via Sven Braken. De centrumspits schoot vanuit een lastige hoek hard op de vuisten van Ruud Swinkels. De rebound van Anass Achahbar ging er ook niet in voor de Nijmegenaren. FC Eindhoven kwam even later weer goed weg, maar Ruud Swinkels bracht wederom fantastisch redding, ditmaal op een inzet van Jonathan Okita. 
FC Eindhoven dacht even later op een 0-2 voorsprong te komen. Elton Kabangu tikte knap binnen na een goede voorzet van Marcelo Lopes. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel. 
De Nijmegenaren drongen in de tweede helft erg aan, FC Eindhoven hield af en toe met hangen en wurgen stand. In de tegenstoot werd FC Eindhoven af en toe nog gevaarlijk. Zo kreeg Marcelo Lopes de bal net niet goed op zijn voet na een voorzet van Elton Kabangu. 
In de slotfase van het duel ging N.E.C. opportunistischer spelen door veel de lange bal te hanteren. Dit leidde echter niet tot grote mogelijkheden voor de Nijmegenaren, waardoor FC Eindhoven met de drie punten naar huis ging. 


N.E.C. Nijmegen – FC Eindhoven 0-1 (0-1) Scheidsrechter: Clay Ruperti. Gele kaart:  Mart Dijkstra, Sven Braken, Anass Achahbar (N.E.C. Nijmegen), Augustine Loof, Collin Seedorf, Marcelo Lopes (FC Eindhoven). Toeschouwers: 8.230.
Bijzonderheid: Trainer Jack de Gier (N.E.C. Nijmegen) kreeg een gele kaart.
 

N.E.C. Nijmegen: Van Duin, Joppen, Van Eijden, Overtoom (74. Sabak), Braken, Achahbar, Dijkstra, Labylle, Sturing (45. Darri), Bossaerts (36. Kvida), Okita.
FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Raaijmakers (62. Janssen); Essikal, Van den Boomen, Ekangamene; Lopes (85. Klooster), Daniëls (66. Sam), Kabangu.


Fotografie: Johan Manders