vrijdag 25 augustus 2017

• Fc eindhoven strijdend ten onder 3 1

FC Eindhoven strijdend ten onder: 3-1

Vrijdagavond begon de competitie voor FC Eindhoven tegen FC Dordrecht. De degradant uit de Eredivisie was in het Riwal Hoogwerkers Stadion de tegenstander. De Blauw-Witten verloren door doelpunten van Lima, Daniels en Toure. Voor FC Eindhoven scoorde Fries Deschilder nog de openingstreffer.

Na acht minuten spelen was het al einde wedstrijd voor Tom Boere. Vanwege een blessure werd hij vervangen door Anthony van den Hurk. Desondanks begon FC Eindhoven met aanvallende intenties aan de wedstrijd. De eerste grote kans was ook voor de Blauw-Witten. Roald van Hout kreeg de bal op aangeven Chiró N’Toko en schoot op de lat.

FC Eindhoven drukte de verdediging van FC Dordrecht naar achter. In de 23ste minuut leverde dat direct een doelpunt op. Tibeau Swinnen zette de aanval op met een lange pass naar de linkerkant. Jari Vandeputte kon voorgeven op de volledig vrijstaande Fries Deschilder, die tegendraads in de bovenhoek kon koppen: 0-1.

Heel lang kon FC Eindhoven niet genieten van de voorsprong. Na een kans van Ibrahima Toure en een redding van Ruud Swinkels kreeg FC Dordrecht een hoekschop. De sterke verdedigers van FC Dordrecht gingen mee en Josimar Lima zorgde voor de gelijkmaker. Het liep daarna bij beide ploegen niet meer. FC Eindhoven werd voor rust nog eenmaal echt gevaarlijk. Een corner werd door Ivo Rossen breed gelegd op Roald van Hout, die snel moest reageren en over schoot.

Na rust leek FC Eindhoven weer de grip op de wedstrijd terug te hebben. Dat leverde een kans op voor Fries Deschilder. Zijn schot belandde in het zijnet. Het doelpunt viel enkele minuten later aan de andere kant. Een pass door het centrum zorgde ervoor dat Alvin Daniels van de thuisploeg alleen voor Ruud Swinkels kwam te staan: 2-1. FC Eindhoven had meteen iets terug kunnen doen. Fries Deschilder kreeg een voorzet op maat, maar kopte de bal naast. De Blauw-Witten probeerden het spel van de eerste dertig minuten weer op te pakken en bracht Anil Koc in. Een voorzet van hem zorgde voor gevaar. Keeper Robbert Te Loeke kon in twee instanties redden. In de 77ste minuut werd een bal van Sebastiaan de Wilde van de lijn afgehaald. De bal leek er niet in te willen.

Voor het team van Mitchell van der Gaag werd het alles of niets. Ivo Rossen en Chiró N’Toko  werden naar voren gestuurd. Het leverde meer stootkracht voorin op, maar logischerwijs ook ruimte op voor de tegenstander. Dit werd in de blessuretijd fataal, Ibrahima Toure stond vrij en zorgde voor een 3-1 eindstand.

Mitchell van der Gaag: "Dit was een Portugese les voor mijn ploeg. We wilden het controleren en zijn teveel in het tempo van FC Dordrecht meegegaan. Na de openingstreffer viel gelijk de tegentreffer. Bij de 2-1 staat er opeens iemand alleen voor de keeper. En daarna loop je achter de feiten aan. Het is leuk om balbezit te hebben en kansen te krijgen, maar we gaan uiteindelijk met een vervelend gevoel naar Eindhoven."

Jan Everse: "Ik heb een ander gevoel. FC Eindhoven is de nummer twee van vorig jaar. Ze hebben een hele boel nieuwe spelers, net als ons. Wij zijn niet zo ver als FC Eindhoven. Dit was geflatteerd. Daar klaag ik niet over. Voetballend stond het bij ons niet goed, maar onze buitenspelers zijn sneller dan een TGV. Wij hebben met niet goed voetbal gewonnen."

FC Dordrecht - FC Eindhoven 3-1 (1-1) 23. Fries Deschilder 0-1. 28. Josimar Lima 1-1, 55. Alvin Daniels 2-1, 90+3. Ibrahima Toure 3-1. Scheidsrechter: Eric Braamhaar. Gele kaart: Alvin Daniels, Josimar Lima (beiden FC Dordrecht). Aantal toeschouwers: 3351.

FC Dordrecht: Te Loeke; Fortes, Gravenberch, Lima, Wermeskerken (81. Haagen); De Greef, Roorda (64. Chacon), Toure; Lumu (71. Curiel), Arias, Daniels.

FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, N'Toko, Rossen, Gunst; Horsten (64. Koç), Deschilder, Swinnen; Van Hout (79. Van Imschoot), Boere (12. Van den Hurk), Vandeputte.

Fotografie: Pro Shots | Erwin Spek