woensdag 17 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven stopt koploper fc den bosch 2 0

FC Eindhoven stopt koploper FC Den Bosch: 2-0

FC Eindhoven heeft tegen koploper FC Den Bosch voor de vierde keer op rij gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Collin Seedorf en Elisha Sam zorgden er in de slotfase met twee prachtige treffers voor dat de punten in Eindhoven bleven.


Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de koploper. Een harde voorzet van Amine Khammas ging gevaarlijk aan iedereen voorbij in de zestienmeter. De bal werd door iedereen gemist, waarna Rochdi Achenteh de bal gemakkelijk kon opruimen. FC Eindhoven had het lastig in de openingsfase. Door de hoge druk van FC Den Bosch hanteerde de ploeg van David Nascimento veel de lange bal. FC Eindhoven wist deze mindere fase zonder kleerscheuren door te komen.
Een kwartier voor rust kreeg FC Eindhoven de eerste kans van de wedstrijd. Branco van den Boomen schoot hard op de vuisten van doelman Wouter van der Steen nadat Rochdi Achenteh hem in stelling had gebracht. 
Vlak voor rust kregen de Eindhovenaren een opgelegde kans om op voorsprong te komen toen Elton Kabangu de bal op een presenteerblaadje legde voor Alvin Daniëls. De centrumspits schoot de bal echter aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. 
 

FC Eindhoven kwam  in de tweede helft goed uit de kleedkamer. De Eindhovenaren kregen direct een goede mogelijkheid nadat Rochdi Achenteh de bal panklaar had gelegd voor Elton Kabangu. De inzet van de Belg verdween via een verdediger van FC Den Bosch naast de goal. Dit was het startschot voor een dominante fase van de Eindhovenaren en het lukte FC Den Bosch geruime tijd niet om van de eigen helft af te komen. FC Eindhoven werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, maar telkens zat het de Eindhovenaren net niet mee in de afwerking. 
Drie minuten voor het einde van de reguliere wedstrijd kreeg FC Eindhoven wat het verdiende in de tweede helft. Collin Seedorf schoot van dichtbij op atletische wijze raak nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg. 
Dit was voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie het sein om een slotoffensief in te zetten. Doordat scheidsrechter Clay Ruperti vier minuten extra speeltijd toekende dreigde het een hete slotfase te worden voor de Eindhovenaren. FC Eindhoven kreeg in de omschakeling wel een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Vlak voor het einde voor de wedstrijd was het Elisha Sam die de wedstrijd definitief in het slot gooide. De ingevallen spits ronde op schitterende wijze af door de bal over de uitgekomen Wouter van der Steen heen te stiften. 

 

Volgende week vrijdag staat de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Eindhoven op het programma. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via www.fceuitkaarten.nl

 
FC Eindhoven – FC Den Bosch 2-0 (0-0) 87. Collin Seedorf, 90+4. Elisha Sam Scheidsrechter: Clay Ruperti. Gele kaart: Leo Väisänen, Sven Blummel, Luuk Brouwers (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2.520.

 

FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Kabangu (86. Idzes), Van den Boomen, Bourard (62. Sam), Loof, Lopes (90. Klooster), Achenteh.
FC Den Bosch: Van der Steen, Deijl (78. Romat), Väisänen, Kersten, Blummel (83. Holla), Beltrame, Verbeek, Bouyaghlafen (62. Sappinen), Vermeij, Brouwers, Khammas.

 

Fotografie: Johan Manders