Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven start carnaval met kater 2 0

FC Eindhoven start carnaval met kater: 2-0

Met de late nederlaag tegen FC Twente nog vers in het geheugen, wist FC Eindhoven, bij afwezigheid van Marcelo Lopes en Branco van den Boomen (beiden geschorst) en Augustine loof (geblesseerd), opnieuw niet te winnen. De thuisploeg trok met 2-0 aan het langste eind. Ilias Alhaft was de grote man aan Almeerder zijde. Hij scoorde beide doelpunten.


De beginfase van de wedstrijd verliep zonder groot gevaar. Beide ploegen probeerden hun spel te spelen, maar kwamen moeizaam op gang. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd vond plaats na zeven minuten. Op aangeven van Elton Kabangu miste Elisha Sam de bal op een haar, waardoor de kans voorbij ging.
Even later maakte Ilias Alhaft zich goed vrij net buiten het zestienmetergebied. De buitenspeler krulde de bal echter voorlangs de goal van keeper Ruud Swinkels. 
De ploeg van Michele Santoni voerde de druk op en dat resulteerde in twee enorme kansen. Bram van Vlerken probeerde met een venijnig schot het doel te vinden, maar deze inzet werd gekeerd door Ruud Swinkels. In tweede instantie leek Stijn Meijer de bal binnen te werken maar zat Collin Seedorf erop het laatste moment tussen waardoor de stand gelijk bleef. Echter wist Almere City FC hierna nogmaals een kans te creëren, deze inzet werd opnieuw door Meijer naast getrapt. 
De Almeerse voetballers bleven gevaarlijk, waardoor FC Eindhoven het behoorlijk lastig had in deze fase van de wedstrijd. Dit resulteerde opnieuw in een kans voor de thuisploeg. Vanaf de rand van het strafschopgebied kreeg Ilias Alhaft de kans om binnen te werken. Hij schoot de bal op fraaie wijze tussen de palen achter de doelman van FC Eindhoven, 1-0.
In de 27e minuut wist FC Eindhoven een schot op goal te creëren. Buitenspeler Alvin Daniëls kroop, op aangeven van Jay Idzes, naar binnen en werkte af op het Almeerse goal. De afwerking ontbrak aan kracht waardoor Agil Etemadi de bal gemakkelijk kon oppakken. 
Tot aan de rust bleef het echter bij kleine kansjes en werden beide ploegen niet echt meer gevaarlijk.


In de tweede helft mocht de 17-jarige Gijs van Otterdijk starten als vervanger van Rodney Klooter, die achterbleef in de kleedkamer. Deze wissel betekende voor hem zijn officiële debuut in het betaald voetbal en voor de Blauw-Witten. 
FC Eindhoven liet aan het begin van de tweede helft meer drang naar voren zien, maar dat leverde niet direct kansen op. Het eerste grote gevaar kwam van de thuisspelende ploeg. Via een steekbal van Anwar Bensabouh kwam teamgenoot Ricardo Kip vrij voor de goal. De invaller kwam tot geluk van de Eindhovenaren verkeerd uit met zijn passen en trapte daardoor over de bal heen.
Met Rigino Cicilia voor Samy Bourard bracht trainer David Nascimento een extra aanvaller in het veld. De spits maakte daarmee zijn eerste speelminuten in Eindhovense dienst. 
Een tijdje na deze kans was het bijna raak aan de andere kant van het veld. Elton Kabangu kwam aan de bal op de linkerflank en gaf hem direct voor op Elisha Sam, die vervolgens de bal met buitenkansvoet net niet achter doelman Etemadi wist te schuiven.
Een plotselinge uitbraak van Almere City FC in de 75e minuut zorgde voor het tweede doelpunt van de wedstrijd. Net als het eerste doelpunt etaleerde Ilias Alhaft zijn klasse en schoot vanaf buiten het strafschopgebied opnieuw raak, 2-0. Dit zorgde ervoor dat FC Eindhoven, net als in de eerste helft, in verlegenheid werd gebracht. Een schot van Youri Loen ging vlak hierna dan ook rakelings over de lat. 
In de slotfase probeerde FC Eindhoven nog aan te zetten, maar gescoord werd er niet meer. 


Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Sparta Rotterdam is ditmaal de tegenstander. Kaarten zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.

 

Almere City FC - FC Eindhoven 1-0 (2-0) 22. Ilias Alhaft 1-0, 75. Ilias Alhaft 2-0. Scheidsrechter: Jasper Vergroote (Bel). Gele kaart: Samy Bourard, Rochdi Achenteh, (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2177


Almere City FC: Etemadi, van Vlerken, Receveur (10. Bensabouh), Hoefdraad, Mirani, Seck, Alhaft, Loen, Meijer (60. Kip), Efmorfidis (85. Ahannach), Balker.
FC Eindhoven: Swinkels; Klooster (46. van Otterdijk), Seedorf, van der Heyden, Achenteh; Essikal, Idzes, Bourard (68. Cicilia), Daniels, Sam, Kabangu.

 

Fotografie: Johan Manders