vrijdag 28 april 2017

• Fc eindhoven speelt gelijk tegen 1 fc slovacko

FC Eindhoven speelt gelijk tegen 1. FC Slovácko

Vandaag was de eerste van de twee oefenwedstrijden van FC Eindhoven tijdens het trainingskamp in Slowakije. De Blauw-Witten troffen vandaag 1. FC Slovácko. Een team dat op het hoogste niveau van Tsjechië speelt. De oefenwedstrijd eindigde in 2-2.

In de 14de minuut was het al raak voor FC Eindhoven. Jari Vandeputte werd gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Linksback Maxime Gunst ging achter de bal staan en schoot de openingstreffer in: 0-1. De Tsjechen kregen veel corners mee, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Al was de grootste kans van de eerste helft voor 1. FC Slovácko. Een voorzet werd op de paal gewerkt. De ruststand was daardoor 0-1 in het voordeel van FC Eindhoven.

In de 60ste minuut maakten de Tsjechen alsnog de gelijkmaker via een afstandschot. Tien minuten later hadden de Tsjechen op voorsprong kunnen komen via een strafschop na een handsbal van Maxime Gunst, maar keeper Ruud Swinkels pakte de penalty. In de 75ste minuut kwam FC Eindhoven via een counter op 1-2. Via Jari Vandeputte kwam de bal bij Roald van Hout, die de bal afmaakte. Dit kon het team van Mitchell van der Gaag echter niet heel lang vasthouden. In de 81ste minuut kwam 1. FC Slovácko op 2-2, omdat een bal bij de eerste paal werd binnengewerkt. Dat was ook de einduitslag, in een wedstrijd waar tien spelers van FC Eindhoven 90 minuten hebben gespeeld. Alleen Roald van Hout werd vervangen door Jasper van der Heyden. Slovacko wisselde na 60 minuten bijna het gehele elftal en is twee weken verder in de voorbereiding. In de fysiek zware wedstrijd tegen een Tsjechische ‘eredivisionist’ bleef FC Eindhoven goed overeind. Met een goed gevoel kan FC Eindhoven toewerken naar de volgende oefenwedstrijd, donderdag tegen een selectie van AS Trencín.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Bourdouxhe, De Wilde, Rossen, Gunst; Swinnen, Horsten, Van den Broek; Van Hout (77. Van der Heyden), Boere, Vandeputte.