dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven speelt 1 1 tegen willem ii duel overschaduwd door blessure smit

FC Eindhoven speelt 1-1 tegen Willem II, duel overschaduwd door blessure Smit

FC Eindhoven heeft in Loon op Zand de oefenwedstrijd tegen Willem II met 1-1 gelijkgespeeld. De Blauw-Witten namen vijf minuten voor rust de leiding na een treffer van Jellert van Landschoot. De Tilburgers maakten in de 86e minuut gelijk via Andreias Calcan. Het goede spel van FC Eindhoven werd overschaduwd door de ernstige blessure die doelman Guy Smit vlak voor tijd opliep.

Willem II probeerde al vroeg in de wedstrijd te laten zien dat het een divisie hoger speelt dan FC Eindhoven. De kansen waren er in de beginfase volop voor de Tricolores. De eerste kans was voor aanwinst Daniel Crowly en Anouar Kali schoot in de zevende minuut hard op de lat boven Ruud Swinkels.
FC Eindhoven voetbalde goed mee, maar slaagde er niet in veel gevaar te stichten voor het doel van Timon Wellenreuther. Willem II kreeg kansen via Jordy Croux en Karim Coulibaly en Ruud Swinkels zat er goed bij om via zijn vingers een lob van Kostas Tsimikas op de lat te doen belanden.
Vlak voor rust nam FC Eindhoven de leiding. Alessio Carlone kreeg de ruimte en vond met een cross-pass Jellert van Landschoot. De jonge Belg draaie goed naar binnen en schoot met veel overtuiging de 0-1 tegen de touwen.

Na de hervatting ontsnapte FC Eindhoven aan een vroege gelijkmaker. Ismail Azzaoui beproefde zijn geluk, maar Ruud Swinkels lag goed in de weg. Ook de rebound van Jordens Peters ging er niet in.
FC Eindhoven verdubbelde bijna via Augustine Loof de voorsprong. De verdediger zag een voorzet op de lat belanden.
De Tricolores drukten in de slotfase aan en wisten vlak voor tijd de gelijkmaker te produceren. Guy Smit, ingevallen voor Ruud Swinkels, bracht redding op een inzet van Andreias Calcan, mar was kansloos op de rebound.
In een poging een nederlaag te voorkomen raakte Guy Smit enkele minuten later in botsing met Emre Bostanci. De Eindhoven-doelman bleef liggen en moest met een ambulance naar het ziekenhuis met het naar zich laat aanzien een ernstige blessure.

Zaterdag speelt FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion een oefenwedstrijd tegen Roda JC, aanvang 18.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de ticketshop of aan de kassa bij de wedstrijd.

Willem II - FC Eindhoven 1-1 (0-1) 40. Jellert van Landschoot 0-1, 86. Andreias Calcan 1-1.

Willem II: Wellenreuther; Lewis (74. Van den Bogert), Peters (74. Ryan), Heerkens (74. Van Dijk), Tsimikas (74. Kok); Kali (46. Lieftink), Crowly (63. Wesdorp), Haye (46. Urbanski); Croux (74. Ogenia), Coulibaly (46. Bostanci), Azzaoui (56. Calcan).
FC Eindhoven: Swinkels (59. Smit); Horsten, Loof, Matthys, Kuiper (59. De Wilde); Swinnen (74. Janssen), Deschilder, Van den Boomen; Van Landschoot; Van Vaerenbergh, Carlone (59. Van la Parra).

Fotografie: Johan Manders