woensdag 17 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven sluit voorbereiding af met doelpuntrijke overwinning

FC Eindhoven sluit voorbereiding af met doelpuntrijke overwinning

Donderdagavond sloot FC Eindhoven de voorbereiding op het nieuwe seizoen af tegen Sharjah FC. Een doelpuntrijke wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor de Blauw-Witten. Voor FC Eindhoven scoorden Alessio Carlone, Marcelo Lopes en Jarno Janssen, terwijl de Arabieren zelf éénmaal in eigen doel scoorden. 


FC Eindhoven schoot uit de startblokken en benutte meteen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Alessio Carlone maakte zijn tweede in drie dagen door raak te schieten na een voorzet van linksback Charni Ekangamene. Daarna kwam Sharjah FC op gelijke hoogte vanaf elf meter, na een overtreding van Augustine Loof. Ruud Swinkels pakte de inzet van Welliton, maar de rebound was hem te machtig. Twee minuten later kwam FC Eindhoven alweer op voorsprong na een foutieve terugspeelbal van Shahin Abdulrahman, die door de doelman gemist werd.
Vervolgens raakte Alessio Carlone de lat na een prima aanval van de Blauw-Witten. FC Eindhoven bleef zoeken naar een nieuw doelpunt. Zo was Elton Kabangu tot tweemaal toe niet succesvol met het hoofd. Augustine Loof verslikte zich in de bal en zijn tegenstander, waarna Welliton kon profiteren en de gelijkmaker op het scorebord zette.
Na iets meer dan een half uur kopte Jarno Janssen uit een corner van Alessio Carlone de 3-2 binnen. Een minuut later verzuimde de Arabieren om voor de derde keer op gelijk te komen na een misser van de spits.


De tweede helft was minder attractief dan de eerste helft, maar na ongeveer een uur spelen schoot Alessio Carlone een vrije trap rakelings over. Een minuut later ging de bal wel het doel in. Een voorzet van Marcelo Lopes viel pardoes achter de Arabische goalie. 
Deze oefenwedstrijd was niet de wedstrijd van Augustine Loof, want een kwartier voor tijd veroorzaakte de verdediger ongelukkig een strafschop. Ditmaal maakte Welliton het in een keer af, 4-3. In de slotfase leidde Damien Marie met een hoogstandje bijna de 5-3 in maar Elton Kabangu schoot net over.  


Vrijdag 17 augustus start voor FC Eindhoven de competitie. In de eerste ronde van de Keuken Kampioen Divisie gaan de Blauw-Witten op bezoek bij Jong PSV. Het duel op De Herdgang begint om 20.00 uur.


FC Eindhoven – Sharjah FC 4-3 (3-2) 2. Alessio Carlone, 10. Welliton, 13. Shahin Abdulrahman (ed), 28. Welliton, 34. Jarno Janssen, 60. Marcelo Lopes, 77. Welliton (strafschop).

 

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Janssen (74. Kay), Ekangamene; Idzes, Essikal, van den Boomen (45. Coelho); Lopes (70. Marie), Kabangu, Carlone (62. Victor)


Fotografie: Johan Manders