vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven sluit oefencampagne af met een nederlaag

FC Eindhoven sluit oefencampagne af met een nederlaag

FC Eindhoven heeft in de afsluitende oefenwedstrijd tegen Sporting Hasselt een nederlaag geleden. In het land van onze zuiderburen verloor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag met het meest minieme verschil. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vlak na rust uit een strafschop.

Zes dagen voor aanvang van de competitie startte FC Eindhoven goed aan de negende, en laatste, oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. In de eerste helft had FC Eindhoven het betere van het spel. Ruud Swinkels moest de thuisploeg in de 17e minuut nog met de voet van het scoren afhouden, maar zag zijn ploeg in de eerste helft twee grote kansen missen.
Tom Boere kreeg na ruim een half uur de kans FC Eindhoven op voorsprong te koppen. In de reboud schoot Roald van Hout via doelman Dylan Swinnen op de paal.
Twee minuten later stond het houtwerk opnieuw een Eindhovense treffer in de weg. Een voorzet van Sebastiaan Dewilde belandde over de keeper van Hasselt in de voeten van Jari Vandeputte. De jonge Belg krulde de bal via de lat over.

Na rust keek FC Eindhoven snel tegen een achterstand. Een overtreding van Dario van den Buijs werd bestraft met een strafschop en Levent Sagam schoot de derdeklasser binnen twee minuten naar een voorsprong.
In het restant van de wedstrijd drong FC Eindhoven aan en kreeg het diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Roald van Hout wist de volledig vrijstaande Van den Hurk niet te breiken, Ferhat Teker haalde een inzet van Jari Vandeputte van de doellijn en Ivo Rossen kopte een hoekschop van Maxime Gunst net naast de verkeerde kant van de paal.

Komende vrijdag, 7 augustus, begint voor FC Eindhoven de competitie. Net als vorig seizoen start FC Eindhoven met een uitwedstrijd tegen een degradant. Een jaar geleden mochten de blauw-witten naar Stadion De Goffert afreizen om aan te treden tegen N.E.C. Ditmaal gaat de reis naar Zuid-Holland, waar FC Dordrecht wacht. Het duel in het Riwal Hoogwerkers Stadion begint om 20.00 uur.

Sporting Hasselt - FC Eindhoven 1-0 (0-0) 47. Levent Sagam 1-0 (strafschop).

FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Rossen, Van den Buijs, Gunst; Horsten (73. Vink), Deschilder (50. Koç), Swinnen; v.Hout, Boere (46. Van den Hurk), Vandeputte.