vrijdag 24 augustus 2018

• Fc eindhoven sluit goed af voor thuispubliek 3 2

FC Eindhoven sluit goed af voor thuispubliek: 3-2

Op een zonnige voetbalvrijdag in het Jan Louwers Stadion won FC Eindhoven de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. In een vermakelijke wedstrijd wist FC Eindhoven met 3-2 te winnen van Almere City FC. Mart Lieder nam in stijl afscheid van het Blauw-Witte publiek door alle drie de Eindhovense doelpunten te maken.

Al vroeg in de wedstrijd keek FC Eindhoven tegen een achterstand aan. De linksbuiten van Almere City, Achille Vaarnold, kon de bal voorgeven. Sherill Mac-Donald werd vrijgelaten in het zestienmetergebied en kon zonder veel moeite de bal achter Thomas Hooyberghs koppen: 0-1. Een paar minuten later waren de Almeerders weer gevaarlijk. Aanvoerder Tom Overtoom schoot net buiten het strafschopgebied op doel, Hooyberghs kon ditmaal makkelijk redden.
Na het stormachtige begin van de wedstrijd duurde het tot de 16e minuut totdat er weer een grote kans genoteerd kon worden. Hieruit wist FC Eindhoven ook meteen de gelijkmaker te scoren. Het koningskoppel Elton Kabangu en Mart Lieder waren voor de zoveelste keer samen verantwoordelijk voor de treffer. Elton Kabangu met de assist en Mart Lieder met zijn 28e doelpunt van het seizoen. Een paar minuut later spatte een vlammend hard schot van onze topschutter nog uiteen op de lat.
Verder kregen de Blauw-Witten in de eerste helft via Mart Lieder nog een aantal kansen. Ook de uitploeg dook nog een aantal keer op voor het doel van Thomas Hooyberghs. Tot doelpunten kwamen beide partijen in de eerste helft echter niet meer, ruststand 1-1.

Vlak na rust kwamen de Blauw-Witten op een 2-1 voorsprong. Wederom was het Mart Lieder die namens FC Eindhoven wist te scoren. Nummer 29 van het seizoen voor de topscorer van de Jupiler League. Twee minuten later kwam Almere City via een mooi doelpunt langszij. Jerge Hoefdraad volleerde de bal via de lat in het doel, doelman Thomas Hooyberghs was kansloos.
Na driekwart van de wedstrijd gespeeld te hebben konden de bezoekers uit Almere weer een kans noteren. Silvester van der Water schonk Achille Vaarnold een bijna niet te missen kans. Toch wist Achille Vaarnold de bal over het doel te werken. Daarna creëerde het duo Kabangu-Lieder weer een kans. Na de pass van Elton Kabangu kon Lieder oog-in-oog met Chiel Kramer afwerken. De doelman van de Almeerders stond paraat om de Blauw-Witten een nieuwe voorsprong door de neus te boren.
In de 65e minuut kreeg Almere City FC weer een aantal grote kansen om op voorsprong te komen. Eerst schoot aanvoerder Tom Overtoom de bal op de paal en daarna kreeg Achille Vaarnold een enorme kans. Thomas Hooyberghs stond gelukkig goed op te letten en kon van dichtbij goed redding brengen. Almere City bleef in deze fase van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg, rond de 70e minuut kreeg de ploeg van Jack de Gier weer een grote kans. Tom Overtoom kon wederom de trekker over halen. Dit keer voorkwamen Sebastiaan de Wilde en Augustine Loof een treffer.
Na een overtreding op de rand van het zestienmetergebied kreeg Almere City FC een optimale kans. Gaston Salasiwa ging achter de bal staan, maar krulde de goed genomen vrije trap op de paal. De uitploeg bleef ijverig op zoek naar een treffer en kreeg even later via Leeroy Owusu een mogelijkheid. Hij schoot de bal vanuit een moeilijke hoek rakelings over het doel van FC Eindhoven.
Almere City was na de gelijkmaker de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. Toch waren het de Blauw-Witten die de leiding wisten te nemen. Tibo van de Velde schoot na een demarage in de zestien de bal tegen de handen van een verdediger van Almere City. Scheidsrechter Martens wees naar de stip. Mart Lieder ging achter de bal staan voor zijn 30e treffer in de Jupiler League. Hij wist doelman Chiel Kramer te verslaan en FC Eindhoven vanaf de strafschopstip naar een 3-2 stand te schieten.
Net voor het einde van de wedstrijd besloot David Nascimento Mart Lieder te vervangen voor Dennis Van Vaerenbergh. De handen gingen voor de laatste keer in het Jan Louwers Stadion op elkaar voor de topscorer van de Jupiler League. In de slotfase werd er ook niet meer gescoord en trok FC Eindhoven de overwinning, na een moeilijke tweede helft, over de streep, 3-2.

Volgende week sluit FC Eindhoven het seizoen af in en tegen Oss. Steun de Blauw-Witten naar een overwinning en geef je op voor de busreis via FCEuitkaarten.nl

FC Eindhoven – Almere City FC 3-2 (1-1) 3. Mac-donald 0-1 17. Mart Lieder 1-1 47. Mart Lieder 2-1 49. Jerge Hoefdraad 2-2 85. Mart Lieder 3-2 Scheidsrechter: Richard Martens. Gele kaart: Elton Kabangu (FC Eindhoven) Aantal toeschouwers: 2509.

FC Eindhoven: Hooyberghs; Van Landschoot, De Wilde, Loof, Horsten; El Hasnaoui (67. Kortstam), van den Boomen, Swinnen; Van de Velde (87. Thomas), Lieder (92. Van Vaerenbergh), Kabangu.
Almere City FC: Kramer, Mac-Intosch (85. Van der Heijden), Mac-Donald, Hoefdraad (71. Ahannach), Overtoom, Owusu, Mirani, Van de Water (73. Van Buuren), Salasiwa, Vaarnold, Van Hilten.

Fotografie: Johan Manders