Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Fc eindhoven sluit competitie met nederlaag af

FC Eindhoven sluit competitie met nederlaag af

FC Eindhoven heeft de Eindhovense derby met 2-0 verloren van Jong PSV. Vroeg in de wedstrijd wist Boris Cmiljanic met een kopbal de score te openen. FC Eindhoven probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar in de 87e minuut scoorde Cmiljanic opnieuw. Eindstand van deze wedstrijd werd dan ook 2-0 in het voordeel van Jong PSV.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was direct goed voor een doelpunt. Na een voorzet van Adam Maher kon Boris Cmiljanic in de 5e minuut de 1-0 binnen koppen. De eerste grote kans voor FC Eindhoven vond plaats in de 19e minuut, maar Roald van Hout kon de scherpe voorzet van Milan Massop niet tussen de palen krijgen.
Twee minuten later wist Jari Vandeputte Fries Deschilder vrij voor de keeper te zetten, maar ook deze kans ging verloren. Vandeputte zorgde hoogstpersoonlijk voor weer een goede kans, na een mooie combinatie kon hij alleen de korte hoek niet vinden. Vervolgens was er een mooie poging van Jong PSV linksbuiten Aleksandar Boljevic, maar het afstandsschot ging net langs de kruising.
Na een halfuur was Anil Koç gevaarlijk, maar na een goede actie schoot hij de bal naast. Chiro N’Toko kreeg een grote kopkans, na een goede vrije trap van Jari Vandeputte. Remko Pasveer was alert en kon deze poging pakken. De laatste mogelijkheid van de eerste helft kwam ook op naam van Vandeputte. Zijn schot van 25 meter afstand kwam recht in de handen van Pasveer.

In de tweede helft was de eerste poging voor Jong PSV. Rechtsachter Olivier Rommens kon met een afstandsschot de goal net niet vinden.
In de 54e minuut lieten de Blauw-Witten weer een goede aanval zien maar het schot van Anil Koç werd op het laatste moment geblokkeerd.
Na een uur spelen kreeg Luiz Beto da Silva een vrije kopkans, maar door een goede redding van Ruud Swinkels bleef de stand 1-0. Twee minuten later was het de beurt aan Anthony van den Hurk, die hard uithaalde, maar zijn de bal in het zijnet zag belanden.
Na een verkeerde terugspeelbal kreeg FC Eindhoven een indirecte vrije trap. De trekker werd uiteindelijk overgehaald door Koç, maar zijn schot werd geblokt.
Even later was het opnieuw Jari Vandeputte die voor gevaar zorgde. De Belg kreeg een afvallende bal niet tussen de palen.
FC Eindhoven kreeg in de 71e minuut een grote kans, na een mooie actie invaller Gervane Kastaneer. de huurling van ADO Den Haag schoot de bal net naast.
Een minuut later was het Thomas Horsten met een goede actie maar ook zijn poging ging er niet in. FC Eindhoven was nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Invaller Marko Mitrovic zette goed door, maar kon de bal niet binnenwerken. Even later was de Zweed weer gevaarlijk. Na goed wegdraaien bleek ditmaal Remko Pasveer een sta-in-de-weg.
Drie minuten voor tijd bracht Boris Cmiljanic de beslissing. Na een goede actie van Luis Beto da Silva kwam hij vrij voor Ruud Swinkels en rondde goed af: 2-0.

Nadat de uitslagen op de andere velden bekend werden, is nu duidelijk dat NAC Breda de tegenstander wordt in de halve finale van de Jupiler Play-Offs. FC Eindhoven speelt op vrijdag 13 mei eerst thuis in het Jan Louwers Stadion. De return vindt plaats op maandag 16 in Breda. Tickets zijn verkrijgbaar via www.fc-eindhoven.nl/tickets.

Jong PSV - FC Eindhoven 2-0 (1-0) 5. Boris Cmiljanic 1-0, Boris Cmiljanic 2-0. Scheidsrechter: Stijn Berben. Gele kaart: Menno Koch, Simon Poulsen, Olivier Rommens (allen Jong PSV), Gervane Kastaneer (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 900.

Jong PSV: Pasveer; O. Rommens (73. Loof), Koch, De Wijs, Poulsen; Leemans, Maher, Paal (75. P. Rommens); Da Silva, Cmiljanic, Boljevic (87. Alberto).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, N'Toko, Rossen, Massop; Van Imschoot (75. Ionescu), Deschilder, Vandeputte; Van Hout (59. Kastaneer), Van den Hurk (69. Mitrovic), Koç.

Fotografie: Pro Shots | Joep Leenen