Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven sluit 2018 af met 1 2 zege

FC Eindhoven sluit 2018 af met 1-2 zege

Op een regenachtig AFAS Sportcomplex heeft FC Eindhoven het laatste competitieduel van 2018 met 1-2 weten te winnen. De Eindhovenaren maakte in de eerste helft de vroege achterstand goed door doelpunten van Marcelo Lopes en Alvin Daniëls.


De eerste kans van de wedstrijd was direct raak. Jong AZ-aanvoerder Ferdy Druijf speelde zichzelf op knappe wijze vrij en schoot de bal hard binnen in de verre hoek. FC Eindhoven leek direct de gelijkmaker te scoren, maar het doelpunt van Karim Essikal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. 
Een paar minuten later was het alsnog raak voor de Blauw-Witten. Marcelo Lopes schoof de bal beheerst in de verre hoek nadat Branco van den Boomen hem op mooie wijze had vrijgespeeld. 
Na een half uur spelen kwam FC Eindhoven op voorsprong in de wedstrijd. Alvin Daniëls schoot de bal snoeihard binnen nadat Branco van den Boomen de bal panklaar had gelegd voor de centrumspits. Aan de andere kant kreeg Jong AZ een penalty na een vermeende overtreding van Jay Idzes op een speler van Jong AZ, de bal was hierbij niet in de buurt. Ruud Swinkels voorkwam met een uitstekende redding dat Ferdy Druijf zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte. 
Even later redde Ruud Swinkels opnieuw, ditmaal op een inzet van Jeremy Helmer vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft.


Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisploeg. Een afstandsschot van Jeremy Helmer ging net langs, tot opluchting van Ruud Swinkels. FC Eindhoven liet vlak hierna ook van zich horen. Na een vlot lopende aanval over verschillende schijven kreeg Samy Bourard de bal op een presenteerblaadje gelegd door Marcelo Lopes. De Belg schoot de bal echter net naast de goal van Jasper Schendelaar.
Een paar minuten later kreeg Samy Bourard opnieuw een kans. Ditmaal speelde hij zichzelf knap vrij met een goede actie vanaf de rechterkant van de zestienmeter. Het schot van de invaller belandde hard op de vuisten van de doelman van Jong AZ.
In de 65ste minuut kreeg FC Eindhoven een aantal goede kansen op rij uit een corner. Pogingen van Collin Seedorf en Alvin Daniëls misten echter venijn om voor echt gevaar te zorgen. 
In het laatste kwartier ging Jong AZ meer risico nemen door aanvallender te gaan spelen. Dit leidde direct tot een schietkans voor Ferdy Druijf, de inzet van de centrumspits werd goed verwerkt door Ruud Swinkels. Tot een echt slotoffensief kon de thuisploeg niet meer komen doordat FC Eindhoven weer wat meer grip kreeg op de wedstrijd. In de absolute slotfase zorgde Samy Bourard bijna voor het hoogtepunt van de avond. De middenvelder zag zijn geplaatste afstandspoging echter uiteenspatten op de lat. 


Jong AZ – FC Eindhoven 1-2 (1-2) 8. Ferdy Druijf 1-0, 14. Marcelo Lopes 1-1, 28. Alvin Daniëls 1-2. Scheidsrechter: Jannick van der Laan Gele kaart: Ondrej Mihalik (Jong AZ), Jay Idzes, Branco van den Boomen, Samy Bourard (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 220.
Bijzonderheid: 31. Ruud Swinkels stopt een strafschop van Ferdy Druijf.


Jong AZ: Schendelaar, Church (81. Koreniuk), Weigelt, Bergsma, Savastano, Hoedemakers (50. Dekker), Mihalik, Goudmijn (65. Kramer), Druijf, Reijnders, Helmer. 
FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Van den Boomen, Loof, Lopes (90. Ekangamene), Klooster (62. Kabangu), Achenteh, Idzes (45. Bourard).


Fotografie: Johan Manders