vrijdag 20 oktober 2017

FC Eindhoven sluit 2015 goed af: 2-0

De laatste wedstrijd in het jaar 2015 werd vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Jong PSV. Jinty Caenepeel en Anthony van den Hurk zorgde voor de doelpunten in het Jan Louwers Stadion.

FC Eindhoven begon de wedstrijd met Chiró N'Toko terug in de basis. Zoals vertrouwd stond de aanvoerder weer in het centrum van de verdediging. De Blauw-Witten begonnen goed aan het duel met de stadsgenoot. De eerste kansjes waren voor Tom Boere. De eerste twee pogingen vlogen net naast de paal. De derde, in de negentiende minuut, draaide de spits knap weg. Het schot met links eindigde in de handen van Jesse Bertrams. FC Eindhoven probeerde met snel positiespel de roodwitten terug te dringen en dat lukte aardig. Anil Koç, wederom in de basis vanaf links, werd gevaarlijk in de 'zestien'. Hij kon echter niet genoeg kracht achter de bal krijgen. Daarna hield de thuisploeg het balbezit, maar honderd procent kansen leverde het niet meer op.

Na rust werd FC Eindhoven weer gevaarlijk. Anthony van den Hurk had in de rust Tom Boere vervangen en schoot na vijf minuten op buitenkant paal. In de 56ste minuut versnelde Anil Koç en haalde uit. Het schot was te onzuiver om keeper Jesse Bertrams in moeilijkheden te brengen. De eerste kans voor de uitploeg kwam van de voet van Jurich Carolina, zijn afstandschot ging maar net naast. FC Eindhoven had moeite om door de roodwitte verdediging te komen. Wimilio Vink lukte het, maar zijn schot ging over. FC Eindhoven verdiende de voorsprong en die zou even later ook komen.

Na 73 minuten zorgde Jinty Caenepeel voor de opluchting in het Jan Louwers Stadion. Een individuele actie werd beloond met de openingstreffer en zijn negende treffer van dit seizoen. En twee minuten later was het alweer 2-0. Anthony van den Hurk, die scherp oogde, bleef koel en schoot de Blauw-Witten naar een zekere overwinning. Daarna bleef FC Eindhoven de ploeg met balbezit en speelde het de wedstrijd rustig uit. Drie punten als slot van 2015.

Mitchell van der Gaag: "We hadden vandaag iets recht te zetten na het duel tegen Achilles'29. Daarnaast was het de eerste wedstrijd van de periode. We hebben vandaag professioneel gespeeld en dit was een dik- en dikverdiende overwinning voor ons. Alleen het doelpunt had eerder moeten vallen. Jong PSV was vandaag niet bij machte op gevaarlijk te worden."

FC Eindhoven - Jong PSV 2-0 (0-0). 73. Jinty Caenepeel 1-0. 75. Anthony van den Hurk 2-0. Scheidsrechter: Richard Martens. Gele kaart: Moussa Sanoh (Jong PSV). Aantal toeschouwers: 3354.

FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Rossen, N'Toko (90+1. Verstraaten), Van den Buijs; Van Imschoot, Deschilder, Vandeputte; Caenepeel, Boere (46. Van den Hurk), Koç (66. Vink).
Jong PSV: Bertrams; Abels, Hermannsson, Carolina, Groenendijk, Duarte, Lundqvist, Paal (71. O. Rommens), Lammers (86. Gudmundsson), Vloet, Boljevic (71. Sanoh).

Fotografie:
John Claessens (Fotopersbureau John Claessens)
Mark van Schijndel