Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven slaat eerste slag in de halve finale 1 0

FC Eindhoven slaat eerste slag in de halve finale: 1-0

FC Eindhoven is de Jupiler Play-Offs goed begonnen. In een uitverkocht Jan Louwers Stadion werd NAC Breda met 1-0 verslagen. Na een eerste helft, waarin niet werd gescoord, zorgde Gervane Kastaneer voor de enige treffer.

 

Vanaf 17.00 uur gingen de poorten van het Jan Louwers Stadion open en stroomden de eerste Blauw-Witte supporters binnen. Speciaal voor de Jupiler Play-Offs had FC Eindhoven een FanPlein geopend. Met muziek, drank en hapjes werd naar de aftrap toegeleefd.

 

FC Eindhoven startte om 19.45 uur zonder Chiró N'Toko. De aanvoerder raakte in de aanloop naar dit duel geblesseerd. Sebastiaan de Wilde nam daardoor plaats naast Dario van den Buijs. Thomas Horsten startte als rechtsback.

Zowel NAC Breda als FC Eindhoven begonnen voorzichtig aan het duel. Jinty Caenepeel, terug van een operatie aan zijn neus, leek al vroeg de Bredase defensie er uit te sprinten, maar zijn voorzet miste precisie. Lange tijd speelde het duel zich af op het middenveld en gebeurde er niets voor de doelen van Jelle ten Rouwelaar en Ruud Swinkels. In het laatste deel veranderde de sfeer van het duel. Nadat Jari Vandeputte makkelijk een gele kaart ontving van scheidsrechter Siemen Mulder, volgden al snel de namen van Anthony van den Hurk, Jinty Caenepeel (beiden voor vasthouden) en Lerin Duarte in het boekje. De Bredanaar maakte een forse overtreding. Er kwam meer vuur in het spel van de thuisploeg, maar tot grote kansen leidde het niet. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer in.

 

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De thuisploeg nam iets meer initiatief. Na goed doorzetten van een zwaar gehinderde Gervane Kastaneer mocht FC Eindhoven na ruim een uur een hoekschop nemen. Dario van den Buijs vond het hoofd van Sebastiaan de Wilde, maar de bal ging net voorbij het doel van Jelle ten Rouwelaar. Het was de opmaat voor een boeiender en spannender vervolg. Een minuut later kon Jari Vandeputte net niet bij een steekbal van de goed spelende Fries Deschilder. Uit de tegenaanval was Ruud Swinkels op tijd uit zijn doel om de bal weg te trappen voor Sjoerd Ars gevaarlijk kon worden. De doelman van FC Eindhoven stond ook op zijn post toen Danny Verbeek twintig minuten voor tijd uithaalde. Meteen daarna konden de hoofden weer naar het andere doel gedraaid worden. Anthony van den Hurk kon uithalen, maar met een uiterste krachtsinspanning werd die poging geblokt.

 

In de 71e minuut kwam FC Eindhoven op voorsprong. Gervane Kastaneer, tot op dat moment niet altijd gelukkig met zijn acties, werd diep gestuurd. Hij nam de bal goed aan en schoot de bal fraai voorbij Jelle ten Rouwelaar tegen de touwen. Het Eindhovense publiek ontplofte en het geel-zwarte vak van NAC Breda-supporters viel even stil. NAC Breda zette aan en Ruud Swinkels moest handelend optreden bij een steekpass op Sjoerd Ars en een vrije trap van Vlatko Lazic. Acht minuten voor tijd had FC Eindhoven de stand kunnen verdubbelen. Jinty Caenepeel ging op avontuur, leek de bal te verspelen, maar kon Wimilio Vink bereiken. De invaller draaide zich vrij en kon hard uithalen. Jelle ten Rouwelaar kon ditmaal redding brengen. In het restant van de wedstrijd wist de ploeg van Mitchell van der Gaag de 1-0 over de streep te trekken. Op maandag volgt in het Rat Verlegh-Stadion in Breda de return, aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn nog online te koop.

 

FC Eindhoven - NAC Breda 1-0 (0-0) 71. Gervane Kastaneer 1-0. Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaarten: Jari Vandeputte, Anthony van den Hurk, Jinty Caenepeel, Sebastiaan de Wilde (allen FC Eindhoven), Lerin Duarte (NAC Breda). Aantal toeschouwers: 4.711.

 

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Massop; Swinnen, Deschilder, Vandeputte (73. Vink); Canepeel (90+2. Koç), Van den Hurk (89. Rossen), Kastaneer.

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Lazic, Van der Weg, Dingsdag, Gorter; Matic (76. Naah), Duarte, Suk; Verbeek, Ars, Ünal (86. Brands).

 

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens