vrijdag 25 augustus 2017

• Fc eindhoven reserves wint oefenwedstrijd overtuigend van fortuna sittard

FC Eindhoven (reserves) wint oefenwedstrijd overtuigend van Fortuna Sittard

FC Eindhoven heeft dinsdagmiddag overtuigend gewonnen in een oefenwedstrijd tegen (jong) Fortuna Sittard. De reserves van FC Eindhoven wisten maar liefst zeven keer het net te vinden. Fortuna Sittard scoorde slechts een keer.

Het eerste offensief van de wedstrijd kwam van de Limburgers, maar dat duurde slechts drie minuten. Hierna nam FC Eindhoven het veldoverwicht over. Na een uitbraak in de achtste minuut trof Jinty Caenepeel eerst nog met een bekeken wippertje de paal. Uit de eerstvolgende aanval was het wel raak, het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Anil Koç.

Na de openingstreffer zette Wimilio Vink een solo in vanaf het middenveld. Hij werd uiteindelijk gevloerd in het 16-metergebied, waarna Jari Vandeputte de penalty benutte: 2-0. Binnen 20 minuten stond de 3-0 al op het scorebord, doelpuntenmaker: Christopher Mandiangu. Na verkeerd uitstappen van de verdediger van Fortuna Sittard scoorde Jari Vandeputte zijn tweede van de middag: 4-0. Jinty Caenepeel sloot de eerste helft af met een doelpunt waardoor de ruststand 5-0 was.

FC Eindhoven ging in de tweede helft verder waar het geweest was. Dit resulteerde al snel in een penalty, die werd echter gemist door Anil Koç. Binnen 3 minuten maakte Christopher Mandiangu twee doelpunten waardoor de 7-0 op het scorebord kwam. In de 59e minuut deed Fortuna Sittard wat terug, een van richting veranderd schot trof het doel van Kramer. Dit was tevens het laatste wapenfeit van beide ploegen, waardoor de oefenwedstrijd eindigde in een stand van 7-1.

FC Eindhoven – Fortuna Sittard 7-1 ( 5-0 ) 9. Anil Koç  1-0, 12. Jari Vandeputte 2-0 (strafschop), 19. Christopher Mandiangu 3-0, 26. Jari Vandeputte 4-0, 38. Jinty Caenepeel 5-0, 56. Christopher Mandiangu 6-0, 58. Christopher Mandiangu 7-0, 60. Jong Fortuna Sittard 7-1

Opstelling FC Eindhoven: Kramer, Iordanescu, Van den Buijs, Verstraaten, Dos Santos, Lamers, Vink, Vandeputte, Mandiangu, Koç, Caenepeel.