Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven prooi voor witte leeuwen 4 1

FC Eindhoven prooi voor Witte Leeuwen: 4-1

In speelronde 21 van de Jupiler League ging de ploeg van Wilfred van Leeuwen op bezoek bij Telstar. FC Eindhoven verloor met ruime cijfers van de nummer vier van de competitie. Het enige Eindhovense doelpunt kwam op naam van Mart Lieder.


De Blauw-Witten kwamen al snel op achterstand, nadat Andrija Novakovich beheerst afrondde na slordig balverlies op het middenveld. Enkele minuten later werd Telstar weer gevaarlijk. Melvin Platje kon makkelijk doorlopen, maar schoot voorlangs.
Na iets meer dan tien minuten spelen stond het alweer 1-1. Augustine Loof onderschepte knap de bal waarna Mart Lieder kon scoren.
Vervolgens probeerde Jerdy Schouten het van buiten de zestien, maar Ruud Swinkels zag de bal naast gaan. Na een schot van Mohammed Osman moest de doelman wel reddend optreden. FC Eindhoven kwam daarna goed weg nadat een bal via een flipperkast ternauwernood kon worden weggewerkt.
Een langdurende aanval van FC Eindhoven werd na ongeveer een half uur spelen niet verzilverd. Zo kon topscorer Mart Lieder niet scoren na een voorzet van Jellert Van Landschoot. Kort daarna nam Telstar opnieuw de leiding. Hervé Matthys verlengde ongelukkig de bal, waarna Melvin Platje raak schoot. Jellert Van Landschoot testte daarna SC Telstar doelman Rody de Boer, maar zonder succes.
Vlak voor rust werd het nog 3-1 na een mooie counter van Telstar kon Andrija Novakovich binnen tikken.


In de tweede helft zette Mohammed Osman al snel de 4-1 op het scorebord. De middenvelder schoot met de buitenkant van de voet de bal buiten bereik van Ruud Swinkels binnen.
Daarna probeerde Mart Lieder het met een schot maar stond Rody de Boer op de goede plek. Abdelmalek El Hasnaoui loste vervolgens ook een schot maar zijn poging ging naast.
In de 68ste minuut legde Branco van den Boomen aan voor een vrije trap, maar Rody de Boer redde andermaal. Een schot van invaller Tibo Van de Velde werd vervolgens op tijd geblokt door de verdediging van SC Telstar na een mooie slalom.
FC Eindhoven was veel aan de bal in de laatste minuten, maar wist geen doelpunt meer te maken. Zo trof Jellert Van Landschoot geen doel na een rush over het veld. De eindstand in het Rabobank IJmond Stadion: 4-1.


Volgende week maandag gaat FC Eindhoven op bezoek bij de buurman, Jong PSV, op de Herdgang. Op 2 februari ontvangen de Blauw-Witten RKC Waalwijk in eigen huis. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.


Telstar – FC Eindhoven 4-1 (3-1) 4. Andrija Novakovich, 12. Mart Lieder, 32. Melvin Platje, 44. Andrija Novakovich, 50. Mohammed Osman. Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Donny van Iperen (Telstar), Maxime Gunst, Doriano Kortstam (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2489.


Telstar: de Boer, Lopes Cabral, van Iperen, Brito, Korpershoek (88. van Heertum), Platje, Osman, Novakovich (90. Najah), Schouten, van Huizen, Hamdaoui (75. S.no)
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Kortstam (86. Kuiper), Matthys, Gunst; Swinnen (62. Van de Velde), van den Boomen, El Hasnaoui (87. Klooster); Van Landschoot, Lieder, Kabangu.


Fotografie: Johan Manders