vrijdag 05 mei 2017

• Fc eindhoven promoveert naar de gezondste categorie

FC Eindhoven promoveert naar de gezondste categorie

FC Eindhoven is door de licentiecommissie van de KNVB per direct ingedeeld in de hoogste categorie (categorie III) van het zogenaamde ‘financieel ratingsysteem’ (FRS). De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB.

Het financieel ratingsysteem is in het leven geroepen om de financiële positie van een Betaald Voetbal Organisatie door de licentiecommissie van de KNVB nauwlettend te kunnen volgen en kent de volgende indelingen:

• Categorie I (slecht)
  • Categorie II (voldoende)
  • Categorie III (goed)

Kees Lepelaars, algemeen manager van FC Eindhoven: ‘’De promotie naar de gezonde categorie was één van de belangrijkste doelstellingen van de afgelopen jaren en dient als stevige basis om zowel de club als de sportieve ambities verder uit te bouwen. Ook de komende jaren blijft het een speerpunt én een uitdaging om een evenwichtige financiële huishouding te behouden. Desondanks zijn we bijzonder trots op deze ‘promotie’, hetgeen een resultaat is van het jarenlange gevoerde financiële beleid binnen de club, met name door de mensen achter de schermen. We blijven hard werken om het verblijf in de gezonde categorie niet alleen van een tijdelijke maar ook van structurele aard te maken. We zijn er nog niet helemaal, maar zijn wel heel goed onderweg."