zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven pakt punt tegen jong ajax1 1

FC Eindhoven pakt punt tegen Jong Ajax:1-1

Na de nederlaag van vorige week tegen Jong PSV was FC Eindhoven erop gebrand om de goede vorm, die zij afgelopen weken te pakken hadden, voort te zetten. In de dertiende thuiswedstrijd van het seizoen kwam de thuisploeg via Branco van den Boomen op voorsprong, maar wisten de Ajacieden in de tweede helft op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van spits Danilo Pereira. Beide ploegen hielden na negentig minuten één punt over aan het duel. 


De eerste fase van de wedstrijd speelde voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen moesten even aan elkaar wennen. Na een minuut op zeven was de eerste kans van de wedstrijd een feit. Buitenspeler Elton Kabangu dribbelde mooi het zestienmetergebied in, maar werd geblokt door een verdediger van de bezoekers. Branco van den Boomen probeerde het hierna de keeper moeilijk te maken maar die inzet wist Dominik Kotarski te keren.
Even later straften Marcelo Lopes en Branco van den Boomen een fout op het middenveld van Jong Ajax af. Aanvoerder Van den Boomen kreeg uiteindelijk de bal en profiteerde onmiddellijk. Met een hard schot wist de rechtsbenige middenvelder de bal in de verre hoek tegen de touwen te schieten, 0-1. 
Vlak na de aftrap wist Jong Ajax een kans te creëren. Victor Jensen schoot, op aangeven van Jasper Ter Heide, de bal een paar meter over. Na een rustige periode van beide ploegen, kwam Jurrien Timber in de 21e minuut aan de bal op het middenveld. Met een lange dribbel wist hij uiteindelijk een gevaarlijke steekbal te geven op teamgenoot Nicolas Kühn, die de bal vervolgens op een haar na langs de paal schoof. In de fase hierna ging het spel op en neer en kregen beide ploegen wat kleine kansjes, zonder echt gevaarlijk te worden.
Plots werd uit het niets middenvelder Bourard de diepte ingestuurd op aangeven van FC Eindhovens aanvoerder. Het schot had alles in zich, maar ontbrak aan precisie. De bal ketste hard op de onderkant van de lat waardoor de Blauw-Witten de voorsprong niet wist te vergroten. Meteen hierna kwam Jong Ajax er gevaarlijk uit, maar miste ook het schot van Kühn de nodige precisie.
De periode voor rust bleef relatief rustig en leverde geen grote kansen op.


Het eerste wapenfeit na rust kwam vanaf de voet van Samy Bourard. Het schot miste echter kracht en werd makkelijk opgevangen door de keeper van de Amsterdammers. Een aantal minuten later werd, zoals in de eerste helft al vaker het geval was, buitenspeler Kühn aangespeeld. De aanval was een kopie van zijn kans uit de eerste helft; de bal werd ook dit keer naast geschoten. Hierna was het spel van beide kanten rommelig en werd er voornamelijk op het middenveld gevoetbald. 
In de 66e minuut was Dani de Wit de verdediging van FC Eindhoven te slim af en zette met een fraai lopje Noa Lang alleen voor Ruud Swinkels. De bal ging uiteindelijk via de bovenkant van de lat over.
Toch leken de Blauw-Witten het veldoverwicht te hebben naarmate de wedstrijd vorderde. Het team van David Nascimento gaf hoog druk en maakte het de Jonge Ajacieden erg lastig. 
Deze tactiek werkte en dat leverde een kans op voor Marcelo Lopes. De inzet kwam richting tekort en werd recht op de keeper geschoten. Vlak hierna werd er uit het niets aan lange bal gegeven vanuit het middenveld in de richting van het Eindhovense goal. De bal kwam terecht op het hoofd van spits Danilo Pereira die hem knap achter doelman Ruud Swinkels kopte: 1-1. 
De druk van de Ajacieden nam tegen het einde van de wedstrijd toe en zorgde voor een spannende slotfase. Het leverde echter geen doelpunten meer op waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.


Volgende week speelt FC Eindhoven een uitwedstrijd tegen koploper FC Twente. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.fceuitkaarten.nl 

 

FC Eindhoven – Jong Ajax (1-0) 1-1 9. Branco van den Boomen 1-0, 83. Danilo Pereira 1-1. Scheidsrechter Jannick van der Laan. Gele kaart: Samy Bourard, Siebe Van der Heyden (FC Eindhoven), Lassina Traoré, Noa Lang, (Jong Ajax). Toeschouwers: 2514.

FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels (81. De Rooij), Kabangu (67. Idzes), Van der Boomen, Bourard (67. Sam), Loof, Lopes, Achenteh.
Jong Ajax: Kotarski, Dest, Schuurs, Botman, Timber (46. Bakboord), Ter Heide, Lang, De Wit, Pereira, Jensen (62. Traoré), Kühn (76. Thethani).

 

Fotografie: Johan Manders